TÜFEKLE YARALANAN LEYLEK TEDAVİ ALTINA ALINDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TÜFEKLE YARALANAN LEYLEK TEDAVİ ALTINA ALINDI


 

Mersin Karaman il sınırında tüfekten çıkan saçmalarla yaralanan dişi leylek, Mersin'de tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Mersin Karaman il sınırında duyarlı bir vatandaş Mersin'in Erdemli ilçesindeki veteriner hekim Mehmet Önem'e ulaşarak, yaralı bir leyleğe rast geldiğini ve leyleği bu halde bırakmaya vicdanının el vermediğini belirterek, yardım istedi. Yaklaşık 90 kilometre yol kat eden veteriner hekim, yaralı leyleğe ulaşarak ilk müdahalesini yaptı. Leyleğin hayati tehlikesi devam etmesi üzerine Önem, leyleği kliniğine getirerek müdahaleye burada da devam etti. Yapılan ilk müdahale sayesinde hayati tehlikeyi atlatan leylek veteriner hekim tarafından uzun soluklu tedavi için Erdemli Doğa Koruma ve Milli Parklar şefliğine teslim edildi.

Veteriner hekim Mehmet Önem, "Leyleğimizin hikayesi, Erdemli'den yaklaşık 90 kilometre mesafede Karaman il sınırında bir vatandaştan telefon aldık. Yaralı bir leylek olduğunu söylediler. Haber alınca sabahın erken saatlerinde apar topar oraya gittim. Leyleğimizi oradan alıp getirdik. Önce çok fazla bir problem yok gibiydi şimdi burada muayenede daha da net anlaşıldı. 2 kanatta da kırık var. İlk müdahalelerini yaptık biraz serum verdik, uygulamalar yaptık. Biraz kendine geldi hareket etmeye başladı" dedi.

Hayati tehlikesinin ortadan kalktığını ancak uzun soluklu bir tedavi ihtiyacının olduğunu anlatan Önem, "Biz de uzun soluklu tedavisinin devam ettirilmesi için leyleğimizi Erdemli Doğa Koruma ve Milli Parklar şefliğine teslim edeceğiz. Bir kaç operasyon geçirmesi gerekiyor" diye konuştu.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA