ÖĞRETİM ÜYESİ SON YOLCULUĞUNA GÖZYAŞLARI İLE UĞURLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÖĞRETİM ÜYESİ SON YOLCULUĞUNA GÖZYAŞLARI İLE UĞURLANDI


 

Evinde ölü bulunan Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elvan Çağlar Çıtak (52) son yolculuğuna uğurlandı.

Haber Merkezi

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elvan Çağlar Çıtak’ın Pazartesi günü işe gitmemesi üzerine durumdan şüphelenen arkadaşları polise haber verdi. Eve giren polis yalnız yaşayan Çıtak’ın cansız bedeni ile karşılaştı. İncelemenin ardından Çıtak’ın cenazesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsi işlemlerinin ardından Çıtak için cenaze töreni düzenlendi.

MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi poliklinik giriş binası önünde gerçekleştirilen cenaze törenine Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, öğretim üyeleri , Tıp Fakültesi Hastanesi personeli ve Çıtak’ın yakınları katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Prof. Dr. Elvan Çağlar Çıtak’ın herkes tarafından sevilen, hastanelerine ve üniversitelerine büyük katkıları olan bir insan olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Çamsarı, “Böyle zamanlarda konuşmak çok zor. Törendeki kalabalıktan da hocamızın ne kadar sevildiğini bir kez daha anlamış oluyoruz. Bizler, gerçekten bulunmaz derece iyi, uyumlu, güler yüzlü, yardımsever bir mesai arkalamışımızı kaybettik. Kendisi, hastalarına iyi yaklaşan, onlara bilimsel açıdan doyurucu bilgiler veren bir hekimdi. Önemli olan, giderken arkada hoş bir seda bırakmaktır. Hocamız da bunu ziyadesiyle yaptı. Dualarımız onunla, kendisini asla unutmayacağız. Mekanı cennet olsun” dedi.

MEÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necdet Kuyucu ise, Prof. Dr. Elvan Çağlar Çıtak hocayı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti. Prof. Dr. Kuyucu, “Hocamız 11 yıldır bizle birlikteydi. Bu 11 yıl içerisinde yöremizdeki kanser hastaları için, onlara şifa dağıtmak için büyük bir özveri ile çalıştı. Kendisi sadece iyi bir doktor değil, aynı zamanda hastalarının abisi ve babasıydı. O, asistanları için, öğrencileri için birer rol modeldi. Eminim ki hastalar ve onların aileleri, öğrenciler, asistanlar ve öğretim üyelerimiz onu hiçbir zaman unutmayacak ve minnetle anacaktır. Başımız sağ olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Elvan Çağlar Çıtak’ın cenazesi, Güneykent mezarlığında toprağa verildi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  • Gönderen : Mehmet - Tarih : 17/8/2021 - 19:44:51
    Rabbim rahmet eylesin hocam mekanın cennet olsun halen inanmış değilim


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA