BOZYAZI BELEDİYESİ SARIGÖL’ÜN ÖNÜNÜ AÇTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BOZYAZI BELEDİYESİ SARIGÖL’ÜN ÖNÜNÜ AÇTI


 

Mersin’in Bozyazı Belediyesi, Sarıgöl’de balıkların oksijensiz kalarak ölmeleri üzerine ıslah çalışması başlattı.

Bozyazı ilçesi Tekmen Mahallesinde bulunan Sarıgöl’de geçtiğimiz hafta ters akıntı nedeniyle denizle bağlantı bölümünün kapanması nedeni ile gölde yaşayan balıkların ölü bulunması üzerine İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri numune alarak inceleme başlattı. Bozyazı Belediye ekipleri de balıkları toplayarak yoğun koku ve kötü görüntü oluşumunu engelledi.

İlk belirlemelere göre, ters akıntı nedeniyle deniz ile göl bağlantısının kesilmesi üzerine balıkların oksijensiz kalarak öldüklerinin tespiti üzerine Bozyazı Belediyesi, Sarıgöl mevkisinde ıslah çalışmaları başlattı. Ekiplerin yaptığı çalışma neticesinde gölün önü açılarak deniz ile bağlantısı sağlandı.

Yetkililer, balık ölümlerinin nedeninin büyük ihtimalle derenin deniz ile olan bağlantı kısmının oluşan dalgalar nedeni ile kumla kapanması sonucu denize açılamayan balıkların uzun süre oksijensiz kalması nedeni ile ölmüş olabileceklerini, esas ölüm nedeninin ise İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin aldığı numunelerin incelenmesi sonucunda belirleneceğini belirttiler.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA