BOZYAZI’DA CARETTA CARETTALAR İÇİN SAHİLDE IŞIKLAR KAPATILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BOZYAZI’DA CARETTA CARETTALAR İÇİN SAHİLDE IŞIKLAR KAPATILDI


 

Dünya Doğayı Koruma Birliği'nin (IUCN) kırmızı listesinde bulunan caretta carettaların Akdeniz'deki yuvalama noktalarından biri olan Mersin’in Bozyazı ilçesinde, caretta carettaların yumurtadan çıkma dönemi dolayısıyla Bozyazı Belediyesi tarafından yuvaları koruma altına alınırken, sahil kesimindeki aydınlatmalar da kapatıldı.

Bozyazı Belediyesinden yapılan açıklamada, deniz kaplumbağası yavrularının denize ulaşabilmeleri için çalışma yapıldığı belirtildi. Nesli tükenmekte olan caretta carettaların bu ay içerisinde Bozyazı sahillerinde yumurtadan çıkma döneminde oldukları ifade edilen açıklamada, denize doğru gitmeleri gereken yavruların ışıktan etkilenerek ters yöne gittiklerine dikkat çekildi. Caretta yavrularının çeşitli tehdit ve problemlerle karşılaştıkları kaydedilen açıklamada, “Belediye olarak Sahil Yaşam Parkı yürüyüş yolu aydınlatmalarını üreme dönemi geçinceye kadar belirli süreyle kapatmış bulunmaktayız. Tüm vatandaşlarımıza göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ederiz” denildi.

Bozyazı Belediyesinin aldığı kararın örnek bir davranış olduğunu ve desteklediklerini ifade eden vatandaşlar, sahil kesiminde bulunan sitelerin ve işletmelerin de akşamları ışıklarını kapatarak çevreye duyarlı olmalarını ve belediye destek vermelerini istediler.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA