AKDENİZ’DE SALGIN MÜCADELESİ SÜRÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ’DE SALGIN MÜCADELESİ SÜRÜYOR


 

Salgınla mücadeleyi sürdüren Akdeniz Belediyesi ekipleri, camiler, Kur’an Kursları, semt pazarları, parklar ve sokaklar yıkanıp dezenfekte ediyor.

Haber Merkez

 

Akdeniz Belediyesi, tüm yurtta olduğu gibi Mersin’de de artışa geçen Koronavirüs salgını (Covid19) ile mücadelesine devam ediyor. Belediye ekipleri, camiler ile parkların yanı sıra, vatandaşların ortak kullandığı mekanlarda salgına karşı ilaçlama-dezenfekte çalışmasını aralıksız sürdürüyor. Ekipler, Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında, hastane, aile sağlığı merkezleri ve eczaneler, cami, mescit, Kur’an kursları, kamu kurumları ve halkın ortak kullandığı diğer alanlarda dezenfekte çalışmaları yaptı.

 

CAMİLER TEMİZLENİP HALILAR YIKANIYOR, PAZARYERLERİ İLAÇLANIYOR

Sahada görevli diğer ekipler de semt pazarlarının akşam saatlerinde kaldırılmasından sonra, mahallelerin cadde ve sokaklarında temizlik, yıkama ve dezenfekte hizmeti veriyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı mobil dezenfekte ekibi, salgının yayılmasını önlemek amacıyla ilçe genelinde gece-gündüz demeden çalışırken, son olarak Hz. Ebubekir Camisi’nin halılarını yıkayıp dezenfekte işlemi gerçekleştirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri de salgının yayılmasına karşı tüm ilçedeki çöp konteynırlarının yıkanması ve dezenfektesini gerçekleştiriyor.

 

BAŞKAN GÜLTAK; “REHAVETE KAPILMAYALIM, AŞILARIMIZI OLALIM”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, salgının yeniden yükselişe geçtiği bugünlerde daha dikkatli olunmasını istedi, vatandaşlara, aşılarını olmaları çağrısını bir kez daha yineledi. Başkan Gültak; “Kesinlikle rehavete kapılıp tedbiri elden bırakmayalım. Çünkü salgın henüz bitmedi. Bu nedenle maske, mesafe ve hijyen kurallarından da ödün vermeyelim. Hem kendi hem de sevdiklerimizin sağlığını koruyalım. Salgına karşı elimizdeki en önemli güç olan aşılarımızı da mutlaka yaptıralım” diye konuştu. 

Başkan Gültak; vatandaşlardan gelen taleplerin ekiplerce en kısa sürede değerlendirmeye alındığını kaydetti, halk sağlığını korumak amacıyla ilçe genelinde ilaçlama faaliyetinin aralıksız süreceğini vurguladı.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA