YENİ BELEDİYE BİNASI MECLİSİ GERDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YENİ BELEDİYE BİNASI MECLİSİ GERDİ


 

Karaisalı Mahallesi’ndeki Isın Pres tesislerinin yerine yapılması planlanan yeni Toroslar Belediyesi hizmet binası mecliste gerginliği neden oldu. CHP’li meclis üyeleri söz konusu yerin ilçe merkezine uzak olduğunu belirterek hizmet binasının Toroslar Kaymakamlığı’nın karşı tarafındaki Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsis edilen arsaya yapılmasını önerdi. Başkan Yılmaz ise yaptıkları incelemeler sırasında Isın pres tesislerinin olduğu yerde karar kılındığını ifade etti.

Hediye Eroğlu 

 

Toroslar Belediye Meclisinin Ağustos Ayı olağanüstü toplantısı Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Karaisalı Mahallesi Isın Pres tesislerinin olduğu yere Toroslar Belediyesi’nin yeni hizmet binası yapılması için belediye encümenine yetki verilmesi teklifinin görüşülmesi sırasında sert tartışmalar ve gerginlik yaşandı.

Konu ile ilgili söz alan CHP’li meclis üyesi Tuncay Gökçel, söz konusu yerin Büyükşehir ve MESKİ tarafından da alınmak istendiğini ve ipotekli olduğunu ifade ederek Başkan Yılmaz’dan açıklama istedi.

Başkan Yılmaz ise çözülmeyecek bir problem olmadığını ifade ederek “Satın almayı gerçekleştireceğiz. Bunu çözeceğiz” dedi.

 

“HİZMET BİNASINI KENDİ YERİMİZE YAPALIM”

CHP’li Hasan Özalp Önal ise bahsedilen yer ile ilgili süreç tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, “3 ay önce biz yine burada Toroslar Kaymakamlığın karşısında 12 dönüme yakın bir yeri Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devretmiştik. Biz o zaman belediye hizmet binası için en güzel yer burası demiştik. Kaymakamlığın karşısı. Cumhuriyet Meydanı’nın yanı. Tam merkez. Toroslar’ın en kalabalık bölgesi demiştik. Ama burayı Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devretmeyi meclisimiz uygun gördü. Paramız var galiba biraz. Onu bitirelim diye yeni yerler almayı planlıyoruz. Bunun yerine kendimizin var olan yerlerine değerlendirsek daha iyi olurdu. 6. 7. etaplar tamamlanıyor. Orada da belediye hizmet binası alanları çıkartabiliriz. Cebimizdeki bu 30 milyon kalsın. Binayı yapmak için kullanalım. Mevzu olan yerde bir bina var. Bu binanın tadilatla hizmet binasına dönüşüp dönüşmeyeceği konusunda çalışma yapıldı mı? Hemen karşısında boş bir alan daha var. Altı dükkan olabilir. Kendi binamızı yapmayı daha uygun görüyoruz. Paramızı heba etmeyelim” ifadelerini kullandı.

 

“SÖZ KONUSU YERİN ULAŞIMI KOLAY”

AKP’li meclis üyesi Erhan Contar ise mevcut binanın hizmet noktasında bazı sıkıntıları olduğunu ifade ederek “Yaşlılar geldiği zaman asansör olmadığı için 4. Kata çıkarmada zorluk çekiyoruz. Bazı misafirler zorlanıyor. Şu anda konuşulan yerde arsa üretmek çok kolay değil. Bu bir şans. Söylenen fiyatlarda arsa fiyatı. Kolay dizayn edilebilecek bir yer. Ulaşım olarak kolay bir yer. Her şeyi bir arada toplamak doğru değil. Toroslar 2030’da Mersin’in en büyük ilçesi olacak. Nüfus ve seçmen olacak. En büyük çoğrafyaya sahip ilçe olacak. Biz şimdiden bunun hazırlığını yapmalıyız” şeklinde konuştu.

CHP’li Tuncay Gökçel ise “Lokasyon orası olacak burası olacak tartışılıyor ancak bizim alacağımız arsa özelliğinde arsa. Belediye hizmet alanı değil. Buranın belediye hizmet alanına dönüştürülmesi belediyenin burada işlem yapabilmesi için belli hukuki süreçler lazım. Bu sürece girdiğimiz zaman bunun planları idi itirazları idi 2 sene sürer. Biz belediye binasını ne zaman yapacağız. Yer seçimi dedikleri gibi kamunun elinde bir yer olur. Donatı alanı olan bir yer olur. Belediye hizmet alanı bir yer olur. Plan tadilatına girersek 2 yılımızı alır. Toroslar belediye binası Toroslar halkına yakışmıyor, bina bir an önce yapılması gerekir ama yapacağımız bir şey için yarın hukuki bir engel çıktığında böyle oldu demeyelim” diye konuştu. 

 

CHP’li meclis üyesi Eren Türker de Toroslar Kaymakamlığının  karşısındaki yer ile ilgili daha önce bir değerlendirme yapılmasını istediklerini söyledi. Şu anki belediye binasının arkasındaki huzurevinin belediye binası olmasını önerenlerinde olduğunu belirten Türker, kaymakamlığın olduğu yerin de nokta bir yer olduğunu söyledi.

 

“ARABASI OLMAYAN BELEDİYEYE GELMESİN DİYORSUNUZ”

Cumhurbaşkanlığının tasarruf genelgesini okuyan Türker, buna rağmen AKP’lilerin nasıl karar alabildiğini kaydetti.

Teklifin oy çokluğu geçeceğini bildiğini ifade eden Türker şunları söyledi: “Bir soruyu merak ediyorum. Mevlana’yı, Kurdali’yi, Demirtaş’ı, Alsancak’ı, Tozkoparan’ı, Kurdali’yi oraya nasıl taşıyacaksınız. Biz kaymakamlığın yerini önerirken Aslanköylü, Değirmenderili nasıl gelecek denildi. Bende bu soruyu soruyorum. Buradaki insanlar oraya nasıl gidecek. Bir tane dolmuş hattı yok. Verin dolmuş hattı. Varsa örnek verin. O zaman diyorsunuz ki arabası olmayan belediyeye gelmesin. Konu buna geliyor. Olacağı bu. Siz Toroslar’ı nüfusunun yoğun olduğu bir yerden tam tersi bir yere taşıyorsunuz. Orada tapu yok. Şehir Hastanesi yok. Yayla yolunun sağ tarafına belediye binası yapıyoruz”

 

“AJİTASYON YAPIYORSUNUZ”

Ajitasyon yapıldığını ifade eden Yılmaz’ın araya girdi. Burada Yılmaz ise Türker arasında tartışma yaşandı.

Başkan Yılmaz, “Belediyesi sanki Aslanköy’e taşıyormuşuz gibi konuşuyorsunuz.  Ajitasyon yapıyorsunuz. Bir tane yaptığımız iyi bir şeye de helal olsun diyin. Belediye binasına ihtiyacımız var helal olsun deyin. Cesaretle yürüyorsun deyin. Şu andaki belediye ile söylediğiniz yer kaç yüz metre. Ajitasyon yapıyorsunuz. Kaymakamlığın karşısına yapacağımız Gençlik Merkezi ve Spor Kompleksi;  Mevlana, Kurdali, Tozkoparan tüm mahallelerimizin gençlerine hizmet edecek. O iş bitti geç orayı. Bir şeyede de iyi deyin. Gerginlikten besleniyorsunuz. Büyükşehir meclisinde de burada da. Hayırlı bir  iş için burada bir araya gelmişiz. Söylediğiniz şeye bak. Bir helal olsun deyin. Kimsenin cesaret edemediği bir şey için yola çıkmışız. Sanki şehrin dışına yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Yılmaz’ın üslubunun doğru olmadığını söyleyen Eren Türker ise “Övülecek bir şey varsa överiz. Bu yapılan çalışma övülecek çalışma değil. Gerginlikten beslenmiyoruz. Yeri lokasyonu belirleyelim helal olsun diyelim” dedi.

 

“BİZ HUKUKİ SÜREÇTEN BAHSETTİK SİZ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİ KARIŞTIRDINIZ”

Başkan Yılmaz’ın gerginlikten besleniyorsunuz sözlerine tepki gösteren CHP’li Gökçel ise şunları söyledi: “Biz hukuki süreçten bahsettik. Siz Büyükşehir Belediyesi’ni karıştırdınız. Biz gerginlikten beslenmiyoruz. Bu alkış ne. Sinema mı seyrediyoruz. Burası meclis. Celal Ata bu alkış sana yakışmadı. Burası futbol sahası değil.”

Divan katibi Celal Ata ise “Gençlerimiz eğitimleri belediye binasından çok daha önemli. Alkışladığımız konu başkanın o konuya temas etmesi idi” dedi.

 

“ELİNİZDEKİ ARSAYI VERDİNİZ ARSA ARIYORSUNUZ”

Ajisasyona devam edeceğini ifade eden CHP’li meclis üyesi Hasan Özalp Önal şunları söyledi: “Elinizdeki arsayı 6 ay önce verdiniz. 2 ay önce yer sattınız. 108 milyon lira parayı koydunuz. Onun 30 milyon lirası borca harca gitmiştir. Kalan parayı nasıl kullanırız diye düşünüyorsunuz. Açık ve net; Toroslar halkının hizmet binasına ihtiyacı vardır. Elinizdeki arsayı verdiniz arsa arıyorsunuz. Şehir Hastanesi civarı da olabilir. Elimizde paramız var iken kendi arsamızı başkalarına hediye edeceğimize kendi arsamız üzerine binayı dikebilirdik. 30 milyon lira parayı bir yere vermenin anlamsızlığını belirtmek istiyorum. Bu anlamda çekincemiz var”

 

“KENDİ YERİMİZE YAPALIM DAR BİR BAKIŞ AÇISI”

Eleştirileri cevaplayan Başkan Atsız Afşın Yılmaz “Kendi yerimiz Şehir Hastanesi civarında. Kendi yerimize yapalım dar bir bakış açısı. Biz doğru yere yapalım diyoruz. Değişik bakış olabilir. Yunus Emre Kültür Merkezimizde bir çok belediye hizmetimiz görülüyor. Veznemiz var. Zabıtamız var. Bu bölgedeki insanlarımız hizmetlerinin büyük bir bölümünü buradan alıyor. Kendi yerimizi verdik meselesine gelince Kaymakamlığın karşısında yerimizi Gençlik ve Spor Bakanlığı ile protokol imzalayarak beraber kullanmak kaydıyla verdik. İnşaatı onlar yapacak beraber kullanacağız. Sonuç odaklı bir bakış” şeklinde konuştu.

 

“TOROSLAR KAYMAKAMLIĞININ KARŞISINA HİZMET BİNASI OLMAYACAĞINI DÜŞÜNDÜK”

Toroslar Kaymakamlığı karşısına belediye binasının doğru olmayacağını düşündüklerini ifade eden Yılmaz şunları söyledi: “Sıfırdan bina yapmak mevcut binayı almak…Karaisalı’daki binayı inceledik. Bina 1800 metre oturumlu. 3 katlı. Toplam 5 bin 400 metre kapalı alanlı. Yaklaşık 8 bin metre arsa üzerine kurulu. Belediyemize yakışacak. Kentimizin hem Mersinimizin en önemli aksı olan Akbelen Bulvarında yer alan kimsenin ulaşım sıkıntısı yaşamayacağı herkesin kolaylıkla gelebileceği bir yer. Park sorunu olmayacak, herkesin girip çıkabileceği bir yer. Tasarruf tedbirleri genelgesi biz bu çalışmayı yürütürken geldi. Bakanlık izin verirse yürür. İzin vermezse şimdilik bu proje ertelenir. Herşey açık ve net. Belediye binasına ihtiyacımız var. Yaptığımız işi küçümseyenler olacak biz buna bakmayacağız. Toroslar’a belediye binası kazandırmak istiyoruz. Bakanlığın izin vermesi için meclis onayı almamız gerekiyor.”

Teklif oy çokluğu ile kabul edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA