ÇÖP FESTİVALİ OLMASIN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇÖP FESTİVALİ OLMASIN!


 

Geçen yıl pandemi nedeniyle yapılamayan önceki yıllarda ise Kocahasanlı Sahili’ni adeta çöp yığınına çevirdiği için eleştiri yağmuruna tutulan Milyonfest etkinliği bu yıl 12-15 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’in Erdemli ilçesinde geçen yıl pandemi nedeniyle yapılamayan önceki yıllarda ise binlerce katılımcının adeta çöp festivaline çevirdiği Umut Kuzey öncülüğünde Milyon Beach Erdemli’de 12-15 Ağustos tarihleri arasında 4. kez gerçekleşecek, Milyonfest etkinliği endişeye neden oldu. 

“Milyon Beach Erdemli’de Eğlenceye Kaldığı Yerden Devam Ediyor!” sloganlarıyla yapılan durularda, Umut Kuzey’in önderliğinde, müzikseverlere gerçek bir rock tatili deneyimi sunumu vaat edilirken, etkinliğe sınırlı sayıda katılımcı alınacağı, aşı olmayanların alana alınmayacağı bildirildi.

 

VAKALARIN UÇTUĞU MERSİN’E SANATÇI YAĞACAK

Ancak illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayıların 100 binde 234 ile adeta uçuşa geçtiği Mersin’de gerek pandemi gerekse de çevreye verilen büyük zarar nedeniyle tepki çeken etkinlik için yüzlerce genç bölgeye gelerek kamp kurdu. Sertab Erener konseri ile başlayan ve Cem Adrian, Sena Şener. Mazhar Fuat Özkan, Manga, Flört, Athena, Selda Bağcan, Eypio, Ceza, Pinhani ve Adamlar Gruplarının sahne alacağı etkinlik kentte tepkilere neden oldu.

 

YETKİLİLER GÖREVE

Özellikle sosyal medya üzerinden pandemi ile mücadele yoğun şekilde sürerken bu tür organizasyonlara geçit verilmesi eleştiri aldı.

Facebook’da Oğuz Metehan Ersöz isimli sosyal medya kullanıcısı Covid-19’a rağmen düzenlenen Milyonfest’e tepki göstererek şunları söyledi: “Covid 19 mücadelesi diyorsunuz, maske mesafe kuralı diyorsunuz, aşı olun diye bas bas bagırıyorsunuz, vaka sayısı 30 binleri bulmuş, Erdemli Kocahasanlı mevkisinde bulunan Milyonfest organizasyonunda 4 günlük eğlenceye 50 bin bilet kesilmiş, yaptığınız işin hangisi doğru oldu bu zamana kadar zaten, kışın dükkanları işletmeleri yine kapattıracaksınız”.

Çevre örgütleri de önceki yıllardaki çirkin tablonun yaşanmaması için yetkilileri göreve çağırarak önlem alınmasını istedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA