MEÜ’DE SKANDAL DEKAN İSTİFA ETTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ’DE SKANDAL DEKAN İSTİFA ETTİ


 

Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ) bir süre rektör danışmanlığı da yapan ve akademik yükselişinin mevzuata aykırı nedeniyle uzun yıllar sıkıntı yaşayan Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Yunus Yıldırım dekanlık görevinden istifa etti.

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ) bir süre rektör danışmanlığı da yapan ve akademik yükselişinin mevzuata aykırı olması nedeniyle uzun yıllar sıkıntı yaşayan Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Yunus Yıldırım ile iddialar Mersin kamuoyunda tepki çekmişti. Yıldırım ile ilgili iddialar 16 Temmuz 2021 tarihinde gazetemizin manşetinde yer almıştı. Yunus Yıldırım’ın Yabancı Dil Sınavı ( 2007 - ÜDS Ekim Dönemi ) sonucu , Üniversitelerarası Kurul tarafından hayatın olağan akışına aykırı olarak değerlendirildiği ortaya çıkarken çağrıldığı eşdeğer sınava da katılmayınca , ÖSYM Yönetim Kurulunun 25.05.2021 tarih ve 2021/15.26 sayılı kararı ile Yabancı Dil Sınavı iptal edilmişti.

Bir süre rektör danışmanlığı da yapan Y.Y’nin profesör unvanı çoktan sökülmesi gerekirken üniversite yönetimi tarafından korunduğu iddialarına yönelik rektörlükten yapılan açıklamada, “İlgili personele doçentlik unvanı Mersin Üniversitesi Rektörlüğü tarafından verilmemekle birlikte doçentlik ünvanı Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı tarafından verilmekte ve bu unvanın kaldırılmasını gerektirecek bir husus var ise bu işlemler yine Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı tarafından yapılmaktadır. Rektörlüğümüzce , habere konu hususla ilgili yetkili makamlarla gerekli yazışmalar yapılmış olup üniversitemizce tesis edilmesi gereken ancak edilmemiş herhangi bir işlem bulunmamaktadır. Aynı zamanda herhangi bir personelin mevzuata aykırı bir şekilde korunması gibi bir durumdan da söz ediIemez” denilmişti.

Skandal iddiaların merkezindeki isim Yunus Yıldırım, Mersin Üniversitesi Spor Bilimler Fakültesi Dekanlığı görevinden istifa etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA