TÜM BEL-SEN’DEN BİRLİKTE MÜCADELE ÇAĞRISI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TÜM BEL-SEN’DEN BİRLİKTE MÜCADELE ÇAĞRISI


 

Tüm Bel-Sen Mersin Şube Başkanı Mustafa Özbay, zor günleri aşabilmenin birlikte mücadele ile mümkün olabileceğini belirterek tüm sendikalı sendikasız tüm kamu çalışanlarını birlikte mücadeleye davet etti.

Hediye Eroğlu

 

Tüm  Tüm Belediyeler ve Yerel Yönetim Hizmet Emekçileri Sendikası (Tüm Bel Sen) Mersin Şubesi’nde Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri öncesi taleplerini içeren bir basın açıklaması düzenlendi. Tüm Bel Sen Mersin Şube Başkanı Mustafa Özbay,  kamu emekçileri olarak ekonomik krizin etkisini her geçen gün daha fazla hissettirdiği, daha fazla yoksullaşılan ağır enflasyon koşullarında yaşam mücadelesi verilen, yoksulluk sınırının çok altında bir maaşla yaşamlarımızı idame ettirmeye çalıştığı bir dönemden geçtiğini belirtti.

 

“ZOR GÜNLERİ BİRLİKTE MÜCADELE İLE AŞARIZ”

KHK'lerle iş güvencesinin ortadan kaldırıldığı, kayyumlarla halkın iradesinin gasp edildiği, liyakatsız görevlendirilmelerden, mobing, taciz, sürgünlerin hat safhaya ulaştığı, pandemi döneminde başta eğitim ve sağlık hizmetleri olmak üzere birçok kamusal hakkın, herkesin ulaşabileceği hak olmaktan çıkarıldığı bir süreci de ekonomik krizle birlikte yaşadıklarını anlatan Özbay, “Bu süreç ancak emekçilerin talepleri etrafında birleşik bir mücadelenin hayata geçirilmesiyle aşılabilir. Bunun için yerellerin özgün koşullarına göre bütün emekçilerin ve sendikalarının içerisinde bulunduğu ortak bir çalışma örgütlemeli ve taleplerimizi de bu birleşik örgütlülük üzerinden dile getirmeliyiz. Tüm Bel-SEN olarak hangi sendika üyesi olduğu fark etmeksizin, sendikalı sendikasız bütün emekçileri aşağıdaki genel taleplerimiz etrafında birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

TİS öncesi taleplerini açıklayan Özbay, gerçek enflasyon rakamlarına göre enflasyonun üzerinde zam verilmesi gerektiğini bununda en az yüzde 43,5’e tekabül ettiğini kaydetti.

 

“3 BİN 600 EK GÖSTERGE TÜM KAMU ÇALIŞANLARINA VERİLMELİ”

3 bin 600 ek gösterge uygulamasının ayrımsız bir şekilde daha alt ek göstergeye tabi olan tüm kamu çalışanlarına bir an önce verilmesini isteyen Özbay, “Kamu emekçilerinin yıllık izinlerine denk gelen hafta sonu tatil günlerinin yıllık izinlerden sayılmaması için gerekli düzenleme yapılmalıdır. Tazminat veya başka adlar altında yapılan tüm ek ödemeler kazanılmış hak olarak düzenli aylık maaş hesabına dahil edilmeli ve emekliliğe yansıtılmalıdır. İşe alımlardan görevlendirmelere kadar liyakat, eğitim ve emeğe göre objektif kriterler uygulanmalı, tüm kurumlarda şeffaf ve tarafsız test usulü, görevde yükseltme sınavları düzenli bir şekilde yapılarak ayrımsız tüm kamu çalışanlarının görevde yükselmeleri ve kariyer gelişimleri buna göre gerçekleştirilmelidir” şeklinde konuştu.

 

“ZABITA VE İTFAİYE EMEKÇİLERİNE MESLEK STATÜSÜ VERİLMELİ”

Zabıta ve itfaiye emekçilerinin hali hazırda bulundukları genel idari hizmetler sınıfından çıkarılarak, zabıta hizmetleri sınıfı ve itfaiye hizmetleri sınıfı şeklinde meslek statüsü olarak tanımlanarak yasal düzenlenmesinin bir an önce yapılmasını isteyen Özbay şöyle devam etti: “4688 sayılı yasanın 32 inci maddesinde belirtilen mahalli idarelerde sözleşme imzalanmasının tarihlerine ve sözleşme sürelerine ilişkin sınırların kaldırılması; toplu sözleşmenin imzalanma tarihi ve süresi sözleşme taraflarının özgür iradesi ile belirlenmelidir. Anayasa ve ülkemizin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerle güvenceye alınan özgür toplu sözleşme hakkına açıkça aykırı olan üst sınır uygulaması yasadan çıkarılmalı ve Sayıştay’ın ilgili yasa maddesine dayanarak vermiş olduğu zimmet kararları geçmişe yönelik iptal edilmeli, özgür toplu sözleşme ve grev hakkı tanınmalıdır. Teknik kadrolarda çalışan yerel yönetim emekçilerinin kendi kadrolarında çalıştırılması güvenceye alınmalı, arazi tazminatları ayrımsız şekilde ödenmelidir. Yerel yönetimlerde çalışan sözleşmeli kamu emekçilerinin iş güvencesi ve çalışma koşulları ile mali ve özlük haklarının aynı işi yaptıkları kadrolu kamu emekçileri ile eşitlenmesi için yerel yönetimlerdeki sözleşmeli pozisyonda çalışan tüm kamu emekçileri ayrımsız bir şekilde kadrolu statüye geçirilmelidir.”

 

“KEYFİ İŞTEN ÇIKARMA KALDIRILMALI”

Bütün çalışanların iş güvenliğinin sağlanması gerektiğini, OHAL sonrası 375 sayılı KHK’ye eklenen 35. Maddeye istinaden valilere verilen keyfi işten çıkarma ve ihraç yetkisinin kaldırılması gerektiğini vurgulayan Özbay şunları söyledi: “Haksız, hukuksuz bir şekilde ihraç edilen kamu emekçileri görevlerine iade edilmeli ve zararları tazmin edilmelidir. Her türlü mobing, taciz ve sürgünlere derhal son verilmelidir. Kadınların, gerek kamu gerekse özel alanda şiddete maruz kalmaksızın yaşama hakkını yaygınlaştırmak ve korumak için gerekli olan yasal ve diğer tedbirlerin alınacağı, kadınlara karşı her türlü ayrımcılığı kınayacak ve ayrımcılığı önlemek üzere, ulusal anayasada veya ilgili diğer mevzuatta kadın erkek eşitliği ilkesini dahil edecek ve bu ilkenin uygulamada gerçekleştirilmesini sağlayacak olan İstanbul Sözleşmesi tekrar yürürlüğe konmalıdır.”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA