BORÇLANMA TALEBİ YİNE REDDEDİLDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BORÇLANMA TALEBİ YİNE REDDEDİLDİ


 

Gergin geçen Büyükşehir Meclisi’nde Başkan Vahap Seçer’in, 265 milyon TL’lik borçlanma talebi yine reddedildi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2021 Yılı Ağustos Ayı Olağan Toplantısı’nın 1. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Gündemde öne çıkan konu 2 milyar 695 milyon TL bütçeye sahip Büyükşehir Belediyesi için 265 milyon TL borçlanma talebinde ısrar eden Başkan Vahap Seçer’in yetki talebi oldu.

Geçtiğimiz Nisan ayında ilk defa talebini gündeme getiren ancak Haziran ayı Meclis toplantısında reddedilen talebini Temmuz ayındaki tatil sonrası ilk kez Ağustos’ta toplanan mecliste yeniden gündeme getiren Başkan Seçer konuyla ilgili ilk olarak kurmaylarına söz verdi. CHP’liler Cumhur İttifakı’nı eleştirerek, borçlanma yetki talebine destek çağrısı yaptı.

Ancak Cumhur İttifakı Meclis üyeleri borçlanmaya ihtiyaç olmadığını savundu.

 

“YÜZDE 25’LERİ AŞAN FAİZ ORANI VAR”

Görüşmelerde gündemin siyasete kaymasını eleştiren Vahap Seçer, “Borçlanma ile ilgili söyleyecek bir sözünüz yok mu? Niye cesaret edip söyleyemiyorsunuz?” dedi.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise “Bu talebiniz yasaldır. Belediyeler elbette borçlanabilir ama şuanda yüzde 25’leri aşan faiz oranı var. Siyaset, belediye uzlaşma kültürüdür. İşin başında siz bizim teşkilatımızı küçümserseniz olmaz” dedi.

 

“SİZE İYİLİK YAPIYORUZ”

MHP Grup Başkan vekili Mahmut Tat da, “Büyükşehir Belediyesi, aylık 200 milyar TL’lik geliri olan, cari giderlerinin de 100-110 milyon TL olan bir belediye. Banka giderleri ile elinizde yıllık 600-700 milyon TL’lik yatırım bütçeye sahipsiniz. Yaptığınız yatırımlar ile övünüyorsunuz o zaman belediyemiz güçlü, Sıyırıp sıyırıp tekrar sökülüp yapılan kaldırımlar para bulunuyor demek ki. Şuan yapılan veya yapılması düşünülen işlerin belediye öz kaynakları ile çok rahat yapılabileceğini görmekteyiz. Sizin daha disiplinli, daha mali kontrol altına alacağınız bir belediye yönetmiş olmanızı sağlayarak size yardım etmiş oluyoruz. Borç üstüne borç yapıldığında hangi parayla neyi ödeyeceksiniz? Burada siyasi şov yapmıyoruz, Mersin’in menfaatini konuşmaya çalışıyoruz. 2,5 yıldır hiç bir konuda yardımcı olmamışız gibi bir tavır sergiliyorsunuz bunu da asla kabul etmiyoruz” dedi.

 

BORÇLANMA YİNE REDDEDİLDİ

Önceki toplantıda reddedilen borçlanma yetki talebi karanını Başkanlık yetkisi kullanarak  veto eden Başkan Seçer, ısrar kararı aradı. Oylamada meclis üstünlüğüne sahip Cumhur İttifakı’na mensup meclis üyelerinin ısrar kararına ‘evet’ demesi üzerine borçlanma yetki talebi reddedildi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA