“HAKKANİYETLİ OLUN FIRSATÇILARA GEÇİT VERMEYİN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HAKKANİYETLİ OLUN FIRSATÇILARA GEÇİT VERMEYİN”


 

Orman yangını ile küle dönen bölgelerde ki zararların tespiti için hasar tespit çalışmaları sürerken, oluşturulacak raporlarda yer almayan veya eksik tespit edilen zararların desteklerden yeterince yararlanamama tehlikesi ile karşı karşıya! Öte yandan raporların adil ve fırsatçılara geçit vermeyecek şekilde yapılması isteniyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye genelinde son aylarda Mersin’in de aralarında bulunduğu farklı illerde çıkan orman yangınları büyük zararlar neden oldu. Ormanlık alanlar, seralar, bağ ve bahçeler ile ev ve çeşitli tarımsal araç-gereçler büyük zarara uğrarken yangınların söndürülmesi ile gözler hasar tespit çalışmalarına çevrildi.

Mersin’in özellikle Aydıncık ve Silifke ilçelerinde büyük zarara neden olan ve yer yer yerleşim yerlerini de tehdit eden orman yangınlarından etkilenen bölgelerde ki hasar tespit çalışmaları sürürken, hasar-tespit raporları da netleşmeye başladı.

 

ASKIDAKİ İLANLARA DİKKAT

Gelir İdarisi Başkanlığı, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile kaymakamlıklar ve belediyeler başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından oluşturulan hasar tespit raporları, karşılaştırmalı incelemelerin ardından netleştirilerek kamu kurum kuruluşlarında askıya çıkılıyor. Askıdaki tespitlere itiraz yapılması ve yeniden incelemeler için taleple bulunulması, yangınzedelere verilen desteklerden yararlanabilmek için hayati önem taşıyor.

Zira Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yangından etkilenen yerler için Mücbir Sebep Hali ilan edildi. Bu kapsamda yangınzedelerin her türlü vergi, ceza, gecikme faizi ödeme süresi uzatıldı.

Ayrıca çeşitli kurum ve kuruluşlar da ayni ve nakdi destekler sunuyor. Ancak bu desteklerden yararlanabilmek için belirli oranlardaki hasar tespitleri büyük önem taşıyor.

 

“HAKKANİYETLİ OLUN”

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Başkanı Sabah Aslan, hasar tespit çalışmaları sürürken hakkaniyetli ve adil davranmanın önemine dikkat çekti. Yangınzedelerin gerek ekonomik, gerek sosyal gerekse de psikolojik açıdan büyük zarara uğradığını ve zor günler geçirdiğini söyleyen Aslan, bu anlamda her türlü desteğe ihtiyaçları olduğunu vurguladı. Ancak ekonomik desteklerin sağlanması adına hasar tespit raporlarında doğru ve eksiksiz bilgilere yer verilerek, adaletsizliğin önlenmesinin psikolojik ve sosyolojik öneme sahip olduğunu söyleyen Aslan, Aydıncık ve Silifke ilçelerinde ki hasar tespit çalışmaları ile ilgili yetkililere büyük görev düştüğünü söyledi.

 

“FIRSATÇILARA GEÇİT VERMEYİN”

TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi ve CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel de, fırsatçılara geçit verilmeyerek, adil davranılması çağrısı yaptı.

Gökçel, “Orman yangınlarının bölge halkına verdiği büyük zararın tespiti çok büyük önem ve hassasiyet taşımakta. Bu yapılırken de hakkaniyetli olmak tekrardan bir mağduriyet yaşatmamak önemli. Tabi fırsatçılara da geçit verilmemeli” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA