“BAKANLAR DEĞİL ZİHNİYET DEĞİŞMELİ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BAKANLAR DEĞİL ZİHNİYET DEĞİŞMELİ”


 

Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un istifasını, “Makine bozuksa dişli değiştirmek boşuna” diyerek değerlendiren Eğitim-İş Mersin Şube Başkanı Nesime Aslan, “Bakanların adının değişmesi değil yönetim zihniyetinin değişmesi gerekmekte” dedi.

Haber Merkezi

 

Hükümetin eğitim politikaları, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un ani istifası ile bir kez daha sorgulanır hale gelirken Eğitim-İş Mersin Şubesi, “Makine bozuksa dişli değiştirmek boşuna” uyarısı geldi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Mersin Şube Başkanı Nesime Aslan, “Türkiye bu sabah yine bir bilinmeze uyanmış, bir gecede Milli Eğitim Bakanı değişmiştir. Kaç zamandır koltuğu bırakılacağı konuşulan Ziya Selçuk, havuz medyanın tabiriyle "görevden affını istemiş", yerine yardımcısı Mahmut Özer atanmıştır” dedi.

 

SİLİK BAKANLARIN; GİDİŞLERİ DE SESİZ VE SİLİK

Gidenin geride ne bıraktığına bakılması, fayda-zarar muhasebesi yapılmasının gerekli olduğuna değinen Aslan, “Bu ilerisi için ders olmalıdır ama her şeyden önce bu konuda dikkat çekmek gereken başka bir husus vardır: tek adamı sonsuz yetkilerle donatan cumhurbaşkanlığı - başkanlık sisteminde maalesef meşru ve çoğu zaman onurlu bir yol olan istifanın dahi adı geçememektedir. Görevi bırakmak isteyenin kişilikli görünmesini istemeyen bu sistem, istifayı dahi Cumhurbaşkanı'nın lütfüyle izah etmesi bakımından trajiktir.

Sonuç olarak tek adam rejiminde silik şekilde bakan olmayı kabul edenlerin gidişleri de sessiz ve silik olmakta, olan yine düzgün hizmet ve yönetim bekleyen milletimize olmaktadır” dedi.

 

PARALEL MEB’E TEPKİ

Bakanların şahsının böyle silikleştirildiği bu düzende, makamların da tek adamın gölgesinde küçüldüğünü söyleyen Aslan, cumhurbaşkanlığı bünyesindeki Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu’nu da eleştirdi. Kurulun kurulduğu günden bu yana adeta paralel MEB gibi çalıştığını aktaran Başkan Aslan, kurulun eğitimi yönetmek ve iyileştirmekle görevli bakanlığı sembolik hale getirdiğini söyledi.  

Salgın sırasında eğitimin nasıl devam ettirileceği, okulların açılıp açılmayacağı gibi en hayati konulardaki açıklamaların bile eğitimin sorumlusu olan bakana bırakılmadığını anımsatan Başkan Aslan, “Bunları kendisi açıklayan zihniyet, bakanın kim olduğu hususunu zaten önemsiz kılmaktadır. Eski Bakan Ziya Selçuk, arkasında tutulmamış sözler ile birlikte önemli bir ders bırakmıştır: Bozuk düzende doğru işleyen çark olmaz!

 

“ZİHNİYET DEĞİŞMELİ”

Eğitim-İş olarak altını çiziyoruz: Eğitimde iyileştirme isteniyorsa bakanların adının değişmesi değil yönetim zihniyetinin değişmesi gerekmektedir. Eğitimin bedelsiz ve adil verilmesi gereken bir kamu hizmeti olduğunu bir türlü kabul etmeyen, eğitimcilere geleceğin mimarları değil köle olarak bakan, çağdaşlaşmakla ve dolayısıyla çağdaş nesiller yetiştirmekle ilgili derdi bulunmayan bir zihniyetin, milli eğitimi iyi bir noktaya taşıma ihtimali yoktur. Milli Eğitimin asıl ihtiyacı bakan koltuğunda oturan ismin değişmesi değil, Bakanlığın doğru zihniyetle ve Saray'ın vitrini olmadan çalışabilmesidir. Bu sağlanmadan yapılacak her değişiklik bozuk olduğu halde tamir edilmeyen bir makinenin dişlilerini boş yere değiştirip durmaktan ibarettir” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA