MERSİN VAKA SAYISINDA ADETA UÇUŞA GEÇTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN VAKA SAYISINDA ADETA UÇUŞA GEÇTİ


 

Haftalık vaka sayıları açıklandı ve korkulan oldu! Mersin, 100 bin nüfusa karşılık gelen 233.58 oranı ile bugüne kadar ki en yüksek vaka sayısına ulaştı. Kentte en az bir doz aşılama oranı ise yüzde 69.1 oldu.

SERKAN TULTAK

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 24-30 Temmuz 2021 tarihleri arasındaki illerin haftalık vaka tablosunu yayınladı. Mersin, 100 Bin nüfusa karşılık gelen 233.58 oranı ile bugüne kadar ki en yüksek vaka sayısına ulaştı.

Geçen hafta sağlık kurumlarına başvuran vatandaşlar Biontec’deki aşı tedariki sıkıntısı nedeniyle geri gönderilirken aşılamanın önemine dikkat çeken Bakan Koca: “Aşı olma oranı yüksek olan illerimiz vaka artışlarından çok daha az etkileniyor. Aşınızı zaman kaybetmeden olun” dedi.

 

VAKA YÜKSEK, AŞILAMA DÜŞÜK

Tabloda, Mersin’deki artan vaka sayıları dikkat çekerken 100 bin nüfusa karşılık 233.58 oranı tedirginlik yarattı. İlimizdeki aşılama oranı da henüz istenilen düzeyde değil. Son açıklanan tabloya göre Mersin’de en az bir doz aşılama oranı ise yüzde 69.1 oldu. Dün itibariyle Mersin’de aşılanan kişi sayısı bir milyon 755 bin olurken bunların 959 bin 850’si birinci doz, 655 bin 503’ünü ikinci doz aşı olanlar oluşturdu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA