COVID-19’UN PSİKOLOJİK ETKİLERİNE DİKKAT! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

COVID-19’UN PSİKOLOJİK ETKİLERİNE DİKKAT!


 

COVID-19 korkusunun psikolojik sağlık üzerindeki kritik etkilerini araştıran Doç. Dr. Özbozkurt, COVID-19 salgınının kritik psikolojik etkilerinin göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

Haber Merkezi

 

Tarsuslu akademisyen Doç. Dr. Onur Özbozkurt, COVID-19 korkusunun psikolojik sağlık üzerindeki kritik etkilerini araştırdı.

Tarsus Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, “Fear of COVID-19 as a Mediator with in the Impact of Presenteeism on Social Loafing” (İşte Var Olamamanın Sosyal Kaytarma Üzerindeki Etkisinde COVID-19 Korkusunun Aracılık Rolü) başlıklı çalışmalarını, 36.’ncısı İstanbul’da gerçekleştirilen Avrasya İşletme ve Ekonomi Topluluğu Konferansı’nda sundu.

Tüm dünyanın büyük bir mücadele verdiği COVID-19 salgınının kritik psikolojik etkilerinin göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt “COVID-19, günün önemli bir bölümünü iş yerlerinde geçiren çalışanların psikolojik sağlığını büyük ölçüde etkiliyor. Bu durum ise çalışanların iş yerinde fiziki olarak bulunmasına rağmen zihinsel olarak var olamamalarına ve bulaş riski nedeniyle iş yerinde ekip çalışmasından uzaklaşarak sosyal kaytarma davranışının ortaya çıkmasına neden olmaktadır.” dedi.

 

ÇALIŞANLARA ANKET YAPILDI

Buradan hareketle gerçekleştirdikleri çalışmalarında farklı sektörlerden mavi ve beyaz yakalı toplamda 522 iş gören üzerinde anket uyguladıklarını ifade eden Özbozkurt, “Anket sonuçlarımızda da, işte var olamamanın sosyal kaytarma ve COVID-19 korkusuna sebep olduğu, COVID-19 korkusunun iş yerinde sosyal kaytarma eğilimine zemin hazırladığı ve işte var olamamanın sosyal kaytarma üzerindeki etkisinde COVID-19 korkusunun aracı bir etkiye sahip olduğu ortaya çıkmıştır. Bu bağlamda, COVID-19 korkusu sebebiyle ortaya çıkan sosyal kaytarma ve işte zihinsel olarak var olamama durumunun organizasyonlar tarafından doğru stratejik yaklaşımlarla ele alınarak yönetilmesi önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA