‘EYLÜL’DE OKULLARIN AÇILMASI ZOR’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘EYLÜL’DE OKULLARIN AÇILMASI ZOR’


 

Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, “Okulların 6 Eylül’de açılacağına dair iddialar açıklamalara rağmen alanda gördüğümüz hazırlık düzeyi bu tarihin ve sonrasında okullarına çok tutulmasının oldukça sıkıntılı olduğunu gösteriyor” dedi.

GİZEM EKİCİ

 

Mersin’de vaka yoğunluğu yüzde yüz artarak, yüz binde 109 olurken, Tabip Odası, SES ve Eğitim-Sen Mersin Şubeleri ile Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenlerinden, “Bulaşıcı hastalıklarla aşı ile mücadele edilir” çağrısı geldi.

 

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Toplantıda okulların Eylül ayı içerisinde açılması ile ilgili sürecin sekteye uğramasına dair endişelere değinilirken, Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, toplantıda yaptığı değerlendirmede, önlem çağrısı yaptı.

Öncelikle orman yangınlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sümbül, “Orman yangınları nedeniyle Akdeniz Bölgesi başta olmak üzere dua canlar ve insanlarımız büyük zarar görmektedir. Hayatını kaybeden insanlara başsağlığı ve ailelerine sabırlar diliyoruz. Bu konuda toplumsal dayanışma ile acıları hafif etmemiz gerekiyor aynı zamanda topluma araştıracak provokatif açıklamalara da önem vermeden yetkililerin açıklamalarına bakmak gerekir” dedi.

 

EYLÜL’DE OKULLARIN AÇILMASI ZOR

Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim politikalarına dair çok ciddi problemler olduğunu söyleyen Başkan Mahmut Sümbül, “Okulların 6 Eylül’de açılacağına dair iddialar açıklamalara rağmen alanda gördüğümüz hazırlık düzeyi bu tarihin ve sonrasında okullarına çok tutulmasının oldukça sıkıntılı olduğunu gösteriyor.

Ayrıca Milli Eğitim bakanlığı Eğitim politikalarını yürütmek yerine özel okullara rant oluşturacak patikalar öncelik verirken külliyede kurulan Eğitim Öğretim Kurulu'nun bu politikaların sürücüsü olduğu ve Milli Eğitim Bakanlığının işlevsiz kaldığı gerçeği tarafından tarafımızca sıklıkla dile getirilmektedir.

 

BAKAN İSTİFA ETTİ Mİ?

Bu boyutla ilgili olarak bu gece sosyal medyaya düşen haberlerde Milli Eğitim Bakanının istifa ettiği ve istifasının kabul gördüğüne dair haberler de bu kanımızı güçlendirmektedir. Sorun bakanların istifa etmesi değil pandemi koşulları gibi olağanüstü koşullarda ortak akılla geleceğimiz olan çocuklarımızın gençlerimizin eğitim-öğretim sürecini daha sağlıklı yürütebilmek için elbirliğiyle çaba harcamaktır” dedi.

 

PANDEMİ EĞİTİMDE EŞİTSİZLİĞİ BÜYÜTTÜ

Ayrıca açıklanan LGS ve YKS sonuçlarını da değerlendiren Başkan Sümbül, “Pandemi koşullarının eğitimdeki eşitsizliği daha da büyüttüğünü bir kez daha gün yüzüne çıkardı.  Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının, yani eğitim öğretimin tüm taraflarının okulların açılması ve açık tutulabilmesi konusunda ortaya koyacağı bilimsel kriterler önümüzdeki dönem açısından belirleyici olmalıdır. Okullar mutlaka açılmalı ve yüz yüze eğitim devam etmelidir. Bu konuda kalan bir ay gibi bir sürenin çok iyi değerlendirmek gerekmektedir. Eğitim öğretimdeki üç dönemlik kayıp oldukça büyük bir kayıptır ve bundan sonraki eğitim öğretim sisteminin bunu dikkate alarak bundan sonraki süreci örmesi gerekir. Bizler bu konuda her türlü katkıyı sağlamaya hazırız” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA