EĞİTİM-İŞ: YKS BAŞARISIZLIĞI MEB’E AİTTİR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EĞİTİM-İŞ: YKS BAŞARISIZLIĞI MEB’E AİTTİR


 

Mersin Eğitim-İş Şube Başkanı Nesime Aslan, YKS’de hüsranla biten sürecin tek sorumlusunun öneri ve uyarılara kulağını kapatan MEB olduğunu söyledi.

Haber Merkezi

 

 Mersin Eğitim-İş Şube Başkanı Nesime Aslan yaptığı açıklamada, öğrencilerin itirazlarına, velilerin isyanlarına, sendikaların ve eğitim uzmanlarının uyarılarına rağmen YKS’nin, uzaktan eğitime erişemeyen öğrencilerin içinde bulunduğu koşullar dikkate alınmadan yapılmasının milyonlarca gencin ve ailelerinin hayallerini yıktığını söyledi.

YKS sonuçlarına ilk bakışta bile eğitimin ‘ben yaptım oldu’cu tavra kurban edilmemesi gerektiğinin anlaşılacağını ifade eden Aslan, “Eğitim-İş olarak pandemiyle birlikte daha da derinleşen fırsat eşitsizliğine ve korona tehlikesine rağmen sınava girmeye mecbur bırakılan öğrencilerin fazladan stres yaşayacaklarını vurgulamıştık. ÖSYM’nin açıkladığı sayısal veriler bu endişelerimizi haklı çıkarmış, başvurduğu halde, TYT’ye 175 bin 416, AYT’ye ise 154 bin 533 aday girmemiştir. Bu durum on  binlerce kontenjanın boş kalmasına neden olacaktır” dedi.

 

“BAŞARI ORTALAMASININ DÜŞÜKLÜĞÜNÜN BU SINAVA DA DAMGASINI VURDU”

Başarı ortalamasının düşüklüğünün bu sınava da damgasını vurduğunu anlatan Aslan, “TYT’de 150 ve üzeri puan alan yani barajı geçen aday yüzdesi 68’dir. Üniversite adaylarının,  en çok sayısal alanda zorlandığını ortaya koyan AYT ortalamaları ise: Türk Dili ve Edebiyatı: 24/5.932, Matematik:40/5.294, Fizik:14/1.564, Kimya:13/1.991, Biyoloji:13/2.502 şeklindedir. Her zaman olduğu gibi kulağını öneri ve uyarılarımıza kapatan MEB hüsranla biten bu sürecin tek sorumlusu olmuştur.  Her sınavda ve eğitim sisteminin genelinde yaşanan sorunun kaynağında, eşitsizlikler yatmaktadır. Uzaktan eğitimde, bilgisayarı, interneti ve hatta televizyonu olmadığı için derslere katılamayan öğrencilerin yok sayılması ve sınavda sorumlu oldukları müfredatın yüz yüze eğitime göre değerlendirilmesi bu tabloyu yaratmıştır” ifadelerini kullandı.

 

“BARAJIN ALTINDA KALAN MEB OLMUŞTUR”

Çocukların eşit şartlarda eğitim olanaklarından faydalanamadıkları ve eşit şartlarda sınavlara hazırlanamadıkları gerçeğinin varlığını koruduğunu vurgulayan Aslan şunları söyledi: “Özel okulların eğitim sistemindeki varlığı büyüyerek devam ettiği sürece de sistemin yarattığı eşitsizlikler varlığını artırarak devam ettirecektir. Eğitim politikaları konusunda iktidarın ve eğitimden sorumlu kurumların, görevlerini yerine getiremedikleri ortadadır. Eğitim-İş olarak velilerimize de sesleniyoruz: Beklediğinizden düşük puan alan evlatlarınızı daha da sıkmaktan lütfen geri durunuz. Biliniz ki, bu YKS’de barajın altında kalan MEB’in kendisi olmuştur.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA