“AŞK DEDİĞİN GÜLNAR YOLU GİBİ HİÇ BİTMEYECEK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“AŞK DEDİĞİN GÜLNAR YOLU GİBİ HİÇ BİTMEYECEK”


 

30 Ekim 2020’de ihalesinin yapılmasına ve yolu yapacak firmanın şantiyesini kurmasına rağmen yapım çalışmalarına bit türlü başlanılamayan Gülnar-Silifke karayolu sosyal medyada alay konusu oldu. Sunay Cin isimli bir vatandaş “Aşk dediğin de işte böyle Gülnar yolu gibi olacak hiç bitmeyecek” yorumu yaparken Eyyüp Süleyman Tüzün ise “İhale yapılalı 1 yıl, şantiye kurulalı 3 ay oldu. Allah nasip ederse 2053 vizyonuna yetişeceğini umut ediyoruz” ifadesini kullandı.

HEDİYE EROĞLU

 

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan,geçen yılın Ağustos ayında TMBB Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı olduğu dönemde AKP Gülnar İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada bir türlü bitmeyen Silifke-Gülnar kara yolu için vatandaştan helallik istemişti.

“Sizlere karşı bu konuda biz mahcubuz” diyen Elvan, bürokrasi ve mahkeme sürecinden yakınarak bundan sonra yol yapım aşamasını bizzat kendisinin takip edeceğini söylemişti. Elvan şunları söylemişti. “Belki hepimizin merakla beklediği bizim de mahcup olduğumuz Gülnar-Silifke Karayolu var ki bu her birinizin ‘Acaba bu yol ne olacak’ diye beklediğiniz bir proje. Evet, yarısını tamamlamıştık. Ama 3 yıldan beri maalesef bu ihalelerde yaşanan, mahkemelerle karşı karşıya kalınan durumlardan dolayı gerçekleştiremedik. Bürokraside işleyiş önümüzde duvar gibi duruyor. Bu konuda da çok açıklıkla söylüyorum size karşı biz mahcubuz. Sizlere karşı bir mahcubiyetimiz var. En kısa sürede bitirilmesi için elimizden geleni yapacağız. Hakkınızı helal edin.”

 

2005 YILINDA BAŞLANDI 60 KİLOMETRELİK YOLUN 30 KİLOMETRESİ TAMAMLANABİLDİ

Elvan’ın bu konuşmasının ardından 2005 yılında başlanan ancak son 4 yıldır kayda değer bir ilerleme olmayan 60 kilometrelik yolun ancak 30 kilometresinin tamamlanabilen yolun kalan kısımlarının yapımı için 30 Ekim 2020’de ihalesi yapıldı. Sözleşmeyi kasım ayında imzalayan firma şantiyesini Gökbelen Mevkisine kurdu ancak yolun yapımı için bir türlü kazma vurulamadı.

Silifkeli aktivist A.Kerim Parlatan, kurulan şantiyeyi “Silifke-Gülnar yolunda ,Yıllardır hayal edilen projede artık mutlu sona çeyrek kala...işte şantiye  hazır ve harıl harıl çalışmalar başlıyor” cümleleri ile paylaştı. Parlatan’ın bu paylaşımı Gülnar-Haber isimli sosyal medya grubunda da yer aldı. Vatandaşlar  bir türlü başlamayan yol yapım çalışmaları ile ilgili alaylı yorumlar yaptı.

 

“NE BİTMEZ YOLMUŞ”

Saffet Sugölü isimli bir takipçi “Ne bitmez yolmuş seçim yaklaştı herhalde” yorumunu yaparken Emin Çolak, “yol yapıldı şu an sıcak asfalt dökülüyor” ifadelerini kullandı. Nazmi Şahin ise “Nankörlük yapmayın 2080 yılına mutlaka biter” dedi.

Zeki Özver isimli takipçi “Hani nerede çalışma var, 3 aydır o şantiye orada uyuyor, başlamadan şantiyeyi Karaman’a taşımasınlar, bir bekçi koyalım da şantiye çalınmasın” yorumu yaparken Sunay Cin isimli vatandaşın “Aşk dediğin de işte böyle Gülnar yolu gibi olacak hiç bitmeyecek” ifadelerini kullandı.

Yol çalışması ile ilgili bazı takipçilerin yorumu ise şöyle: Zafer Taşharman: “Gına geldi gayrı bi başlayacaksa başlasın bitsin”.

Ramazan Gümüş: “Makinalar bir harekete geçse belki başlayacak ama bir hareket yok

Ali Bal: Makineler çok yorulmuş ellem, şantiyenin önünde sıraya dizilmiş bekliyor”

Muhammet Dut: “Para yok, nasıl başlayalım!”

Hasan Tahsin Özver: “Şehir hastaneleri oto yollar köprüler hepsi yap işlet devret karşılamazsa bizim cepten paraları nereye harcadık”

Muhammet Akkanat: “Bakanla konuşuldu eli kulağında sabredin”

Mehmet Hamdi Yılmaz: “Acele eden mi var. Ben hiç acele edeni görmedim adamlar sakin sakin bekliyor”.

İbrahim Zafer Çoban: “Devlet para verirse olacak bu iş ama bize yolu bile çok görüyorlar bu milletin ahını nerede verecekler bilmiyorum”.

Mustafa Akış: “19 yılda yapılmayan yol şimdimi yapılacak”

Süleyman Uzun: “Şantiye 6 aydır hazır. Fakat ilk kazmayı vurmak için gökten vahiy inmesini bekliyorlar. Yandaş önce kendi testisini dolduracak testiden taşan olursa yolları ıslatacak yol yumuşayacak kazmaya o zaman vurulacak”.

Abdulkadir Şahin: “Neden bilmiyorum; Gülnar devletten gereken ekonomik desteği alamıyor. Merkezi hükümet 18 yıldır diğer İl ve ilçelere yaptığı yatırımın yarısını ilçemize yapmadığı hepimiz tarafından bilinmektedir”.

Hüseyin Akarca: Mersin Antalya yolu için "Değil Türkiye’nin bütçesi Avrupa’nın bütçesini getirseniz bu yolu yapamazsınız" diyen ulaştırma bakanlarını hatırlamak birazda ona göre yorumlamak lazım. Siyasiler şak şakçılığı çok sevseler de bunu yapanlara itibar etmezler. Çünkü hizmet yapmadan alkışlanmak siyasilerin en büyük hobisidir. Bizlerin bu yanlıştan dönmeden hizmet beklememiz tekneden süt beklemek gibi bir şey”.

Eyyüp Süleyman Tüzün: “İhale yapılalı 1 yıl, şantiye kurulalı 3 ay oldu. Allah nasip ederse 2053 vizyonuna yetişeceğini umut ediyoruz. 2071 vizyonuna da inşallah Mersin Antalya çevre yolu yetişirse torunlarımız rahat eder haydi kolay gelsin”.

Davut Orhan: “Ne kadar nankör bir milletiz. Gece Silifke’den Gülnar’a gelirken şantiyenin ışıkları gözümüzü alıyor. Kazaya davetiye çıkarıyor. Bunu da mı görmüyorsunuz?  Lütfü Elvan bizim oylarla bakan olalı Ermenek’e doğal gaz geldi. Ermenek Mut arası iki sefer yapıldı. Adana’da 70 kilometre otoban il ile ilçe arası bedava. Mersin Tarsus arası 30 kilometre ama ücretli bakan söz vermişti. Tarsus Mersin arası ücretsiz olacaktı çok şükür ücretsiz oldu daha ne istersiniz”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA