BİTMEYEN YOLA 45 BİN ARAÇ GARANTİSİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİTMEYEN YOLA 45 BİN ARAÇ GARANTİSİ!


 

Ocak’tan Temmuz’a ve son olarak da 17 Ağustos’a ertelenen Taşucu Otoyolu Projesi’nin ilk etabı olan 52 km uzunluğundaki Çeşmeli-Kızkalesi Otoyolu için günlük 45 bin araç garantisi geliyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Kurban Bayramı’nda bir kez daha çile yoluna dönüşen Taşucu Otoyolu Projesi’nin yapımı yılan hikayesine dönerken, ihale şartları da tartışmaya konu oldu.

Ocak’tan Temmuz’a ve son olarak da 17 Ağustos’a ertelenen Taşucu Otoyolu Projesi'nin ilk etabı olan 52 km uzunluğundaki Çeşmeli-Kızkalesi Otoyolu için Karayolları Genel

Müdürlüğü günlük 45 bin araç garantisi vereceği ortaya çıktı.

Garantiye esas para birimi Euro olacak projenin toplam sözleşme süresi 16 yıl olarak planlanıyor. Bunun 3 yılı yapım, 13 yılı ise işletme süresi olacak.

 

“YENİ ‘KARA DELİK’TE 45 BİN ARAÇ GARANTİSİ”

Konuyu Sözcü Gazetesi’ndeki köşesine taşıyan gazeteci Çiğdem Toker, “Yeni ‘kara delik’te 45 bin araç garantisi” başlığıyla yayınladığı yazıda şu ifadelere yer verdi; “Bütçe açığı yükselirken, iktidar, her biri ayrı kara deliğe dönüşen yap-işlet devret projelerinden vazgeçmiyor. İhale tarihi 13 Temmuz'dan 17 Ağustos'a ertelenen otoyol projesi de bunlardan biri.

Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi'nin Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi'nden söz ediyorum. Daha önce teklif gelmediği için, son olarak da gerekçe açıklanmadan ertelenen ihalede geri sayım başladı.

Birkaç hafta önce, bu otoyolun gizli tutulacak sözleşmesinin şimdiden hazır edildiğini duyurmuştum. Ulaştığım yeni bilgileri paylaşayım:

– 52 km uzunluğundaki Çeşmeli-Kızkalesi Otoyolu için Karayolları Genel Müdürlüğü günlük 45 bin araç garantisi verecek. (Çift yönde verilecek bu garantide araç başı geçiş ücretini henüz öğrenemedim.)

– Garantiye esas para birimi Euro olacak.

– Sözleşmenin toplam süresi 16 yıl olarak planlanıyor. Bunun 3 yılı yapım, 13 yılı işletme süresi olacak. Diğer otoyol projelerinde olduğu gibi otoyol inşaatı, belirlenen süreden (3 yıl) önce bitirilirse artan süre, işletme süresine eklenecek.

– İşletme yılı otoyolun işletmeye açık olduğu her takvim yılını ifade edecek.

Her bir işletme yılı, iki adet işletme yarıyılına bölünecek”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  • Gönderen : yakamoz - Tarih : 26/7/2021 - 20:35:27
    ben bu yoılun yapılmasını 8 senedir acil gerekli oldugunu söyleyen biriyim.keşke devletimiz kendi imkanı ile yapsa vatana daha hayırlı bi iş olmuş olur.yap işlet devret ve garanti vermek çokta karlı bi iş değil.


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA