AKP’YE ATEŞ PÜSKÜRDÜ İYİ PARTİ’YE GEÇTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKP’YE ATEŞ PÜSKÜRDÜ İYİ PARTİ’YE GEÇTİ


 

Mart ayında Bozyazı Belediye Meclis üyeliği ve AKP’den istifa eden Bilal Kılınç, ilçe başkanı ve belediye başkanının hakaretine uğradığını iddia ederek önceki yol arkadaşlarına ateş püskürdü. İYİ Partiye geçtiğini anlatan Kılınç, Ağustos ayında Mersin’e gelecek olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in rozetini takacağını söyledi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mart ayında Bozyazı Belediye Meclis üyeliği ve AKP’den istifa eden Bilal Kılınç, önceki yol arkadaşlarına ateş püskürdü. Kılınç’ı önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın Bardat Yaylası Belkuyu Mevkiindeki yayla evinde ziyaret etti. Kocamaz’a hane halkı tarafından çorba ikram edildi. Kılınç, Kocamaz’ın ziyareti ve istifa süreci ile ilgili Haberci Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.

AKP’den ve Bozyazı Belediye Meclis üyeliğinden istifa ettikten sonra  arkadaşları ile istişare ederek İYİ Parti’ye geçtiğini anlatan Kılınç, “Öbür tarafta ilçe başkanı ve belediye başkanının hakaretine uğradım. Verdikleri sözü ihlal ettiler” dedi.

Kurulduğundan beri AKP’ye oy verdiğini ifade eden Kılınç, 3 dönemdir meclis üyeliği yaptığını Bütün Şehir yasası çıktığında ise partinin ilçe yönetiminde görev verildiğini kaydetti.

 

“SENİN İŞİNİ YAPACAK KİŞİ ÖLDÜ DEDİLER”

17 senelik görevi boyunca ne arabasına mazot aldırdığını ne de kendisi ile ilgili bir talepte bulunmadığını anlatan Kılınç, “Söylemek istemiyorum ama cebimden harcadım. 2 oğlum bir kızım var. Oğlumun biri polis biri asker. Eşim kanser hastası. Göğsünün birini aldılar. Doktorlar eşimin stres yaşamaması gerektiğini söyledi. Oğlum asker olduğu ve sürekli Hatay’dan Suriye’ye asker taşıdığı için hanım sürekli stres yaşıyordu. Hanım için 3 aydan 3 aya kontrole gidiyoruz. Bazen hastanede kalmamız gerekiyor. Belediye’ye 24’ü işçi 6’sı memur 30 kişi alınacak dediler. Eşim rahatsız olduğu için sıkıntı yaşıyorduk.   Harita teknikeri olan uzman çavuş oğlumun buraya getirilmesini istedim. Aynı bölüme bir kişi alınması gerekiyordu. Belediye Başkanına sorduk. AKP ilçe başkanına sorduk, meclis üyeleri ile görüştük. Belediye Başkan yardımcısı ile görüştük. Hepsi kabul etti. En sonunda bizim başkan yardımcımız koronadan dolayı vefat etti. Sana söz veren o başkan yardımcısı idi diyerek işin içinden çıktılar. Sözlerini yerine getirmediler. Bana söz verdiler. O zaman söz vermeselerdi. Sen kendine göre iyi düşünüyorsun ama sözümüzü tutamayız deselerdi sorun yoktu. Benim sorunum orada. Benim çocuğumun bir işi var. Ben sadece eşimin rahatsızlığı için buraya getirilmesini istedim. Ama sözlerini tutmadılar. Bende istifa edip ayrıldım. 17 senede ilk defa işim düşmüş. Şu anda İYİ Partiye geçtim” şeklinde konuştu.

 

“MERAK AKŞENER ROZEK TAKACAK”

Bayram dolayısıyla İYİ Parti GİK üyesi Burhanettin Kocamaz ve İYİ Parti’den yöneticilerin kendisini yayla evinde ziyaret ettiğini anlatan Kılınç, “Ağustos ayında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gelecekmiş. O zaman rozet takacağız dediler” diye konuştu. 

 

“BENİMLE BİRLİKTE 600 KİŞİ AYRILDI”

İstifasının nedeninin AKP İlçe Başkanı’nın kendisini rencide etmesi olduğunu öne süren Kılınç şunları söyledi: “Esas işin başı ilçe başkanı. Bozyazı’da AKP sürekli kan kaybediyor. Benim istifa etmemle birlikte 600 kadar AKP üyesi de istifa etti. Sorunlarla ilgili il başkanına bilgi verdim. İl başkanından hariç Mersin’de yerel yönetimler sorumlusu olan Ali Eroğlu diye bir arkadaşa durumu ilettim. O yardımcı olmak istedi onu da görevden almışlar.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  • Gönderen : yakamoz - Tarih : 26/7/2021 - 20:37:16
    uyanmak!! aklı başına gelmek deyimleri tamda bu olay için söylenmiş olsa gerek.. doğru olaı yapmış tebrik ederim


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA