“PROVOKASYONLARA PABUÇ BIRAKMAYIZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“PROVOKASYONLARA PABUÇ BIRAKMAYIZ”


 

Erdemli İlçesi Sarıpınarı yaylasında düzenlenen Yörük Şöleni’nde konuşurken siyaset yaptığı gerekçesiyle yuhalanıp tepki gösterilen ve sahneden ayrılmak zorunda kalan Mersin Büyükşehir Belediyesinin önceki dönem Başkanı Burhanettin Kocamaz, olayı gerçekleştirenlerin Köselerli Yörükleri ile alakası olmadığını ve özel olarak dışarıdan getirilmiş sabotajcılar olduğunu belirterek “Provokasyonlara pabuç bırakmayız” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Köselerli Yörükleri tarafından Erdemli’nin Sarıpınar’ı yaylasında gerçekleştirilen '4. Geleneksel Yörük Şöleni' nde önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz beklemedikleri bir tepki ile karşılaşmıştı. Kocamaz ve Kılavuz’a konuşma yaptıkları sırada siyaset yaptıkları gerekçesiyle tepki gösterilmişti.

 

 “BİZE GÖSTERİLEN İLGİ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİ”

Kocamaz, yaşanan olayların ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve kendi şahsına gösterilen ilginin birilerini çıldırtmış olacağını ifada eden Kocamaz, “Erdemli’nin Sarıpınar Yaylasındaki Köselerli Yörüklerinin hazırladığı şölende ben halka hitap ederken, benim  neler konuştuğumu dahi anlamadan, daha önceden planladıkları şekilde ve yarası olanların gocunmasıyla provoke ve sabote edildi. Ben konuşurken acaba nelere parmak, ya da kimin nasırına basıyordum ki birilerinin canı çok acıdı da böylesine akıl almaz ve saygısızca bir tavır sergilediler? Ayrıcada üç beş hadsizin sergilediği böylesine adice bir tezgahı hiç utanmadan, sıkılmadan ve de Allah’tan korkmadan, çarpıtarak Köselerli Yörükleri yapmış gibi kamuoyuna servis ettiler” dedi.

 

“YÖRÜKLER MARABA MUAMELESİ GÖRDÜ”

Osmanlı’dan bu yana Yörüklerin Türk Milletinin asli unsuru olmasına rağmen maraba muamelesi gördüğünü ve sadece savaş esnasında değerlendirildiğini öne süren Kocamaz, “hiç bir devlet kademesinde önemli bir görev verilmemiş, zafer kazanıldıktan sonra geçmişte olduğu gibi dağlarda davar gütmeye gönderilmiştir! Cumhuriyet döneminde de Aziz Atatürk’ün vefatından sonra Yörüklere değer,çok fazla üst düzey bir vazife verilmemiş, Belediyeler dahil bütün devlet kurumlarında en alt kademelerde amelelik gibi roller biçilmiştir” ifadelerini kullandı.

 

“İNATLA MÜCADELE VE HİZMET ETMEMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ”

Halkın teveccühü ile Büyükşehir Belediye Başkanlığına gelmelerinin Mersin’deki egemen güçleri rahatsız ettiğini ve başarısız olmaları için her türlü yol denenerek üzerlerine oyun üzerine oyunlar oynandığını anlatan Kocamaz, “Kumpaslar kurulmuş,bir çok arkadaşımız iftiralarla göz altına alınmış,mahpuslara atılmış, çileler çektirilmiş,yuvaları dağıtılmış,işinden edilmiş, yok yere hayatları karartılmış, arkadaşlarımız intihar noktasına getirilmiş,en sonunda da mahkeme tarafından arkadaşlarımızın tamamı beraat etmiştir! Bizim inatla mücadele ve hizmet etmemiz birilerini rahatsız etmiş, Mersin’in geleceği ile oynanarak, demokrasiye hançer saplanarak aday olmamız engellenmiş, 2014’te ittifaksız olarak kazandığımız Büyükşehir Belediyesi yüzde yüz açık ara bir farkla alınacakken ittifakla seçime girmelerine rağmen kaybedilmiş, sonrasında da günah keçisi aranmıştır! Tabii bir sonuç olarak da bu yanlış kararlarla Türk Milliyetçileri Çukurova’da yerel yönetimlerden çekilmiştir!

 Tarsuslu ve bir Yörük evladı olarak şahsım, Mersin’de söz sahibi olan, Mersin’in kaymağını yiyen,malum egemen güçler  tarafından kabullenilmek istenmemiş aksine ısrarla yok sayılmak istenmiştir” şeklinde konuştu.

 

“YÖRÜKLERİN AYRANI KABARMIŞ”

Oysa gerek iş hayatında, gerekse de siyasette milletvekili ya da belediye başkanı olarak Mersin’de doğmasa bile Mersin’den seçilip görev yapan kişilerin bulunduğunu belirten Kocamaz şunları söyledi: “Bizim bunları dillendirmemizden yalnızca ve sadece yarası olanlar gocunabilir!  Mersinli ve bir Yörük çocuğu olarak hele de bir Yörük şöleninde benim bu konuları dillendirmemden daha doğal ne olabilir? Yörüklerle ilgili bir realiteyi ortaya koyamayacak ve özellikle gençleri, gelecekleri ile ilgili konularda uyaramayacaksak bu toylara,bu şölenlere gelmemizin ne gibi bir manası olabilir? Benim en büyük üzüntüm amatör bir ruhla ve bin bir emekle hazırlanmış olan bu şölene, Köselerli Yörükleriyle hiç bir alakası olmayan ve dışarıdan getirilmiş  5-10 kendini bilmezin, çekilen zahmete, harcanan emeğe zerre kadar saygı göstermeyerek şöleni sabote etmesi, dolayısı ile de gölge düşürmesi! Ancak daha sonra benim anlattıklarımdan gocunan ve rahatsızlık duyan, ben şölen alanından ayrıldıktan sonra konuşurken gıyabımda şahsıma sataşan malum şahsa karşı Yörük analarının ve gençlerin tepki gösterip, boyunu ve maksadını aşan ifadeleri nedeniyle sahneden indirmiş olması, Yörüğün hem vefasını, hem asaletini, hem de ayranının kabartıldığını gösterir.”

 

“BİRİLERİ GİBİ PARAŞÜTLE BİRİLERİNİN HAKKINI YİYEREK GELMEDİK”

İsim vermeden şölende kendisi hakkında konuşan MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’a tepki gösteren Kocamaz şöyle devam etti: “Bu malum şahıs konuşmasında benim sokağa çıkmamam, çıkamamam gerektiğini söylemiş. Allah’a şükür; benim 25 yıl,üstelikte muhalefet Belediye Başkanı olarak görev yapmış ve yüzlerce kez teftiş geçirmiş bir yönetici olarak alnım açık,başımda sonuna kadar diktir! Allah’tan başka hiç kimseye veremeyeceğim bir hesabımda yoktur. Herkeste biliyor ki, Burhanettin Kocamaz daha onlar anasından doğmadan bu mücadelenin içerisinde idi ve görev yaptığı yerlere onlar gibi himmetle ya da paraşütle, kul hakkına girerek, birilerinin hakkını yiyerek ve hazıra konarak gelmedi! Bizzat tırnakları ile kazıyarak geldi. Yine herkeste bilsin ki, o sabotajcıların tamamı dışardan şöleni sabote etmek pahasına özel olarak dışarıdan getirilmiş, öyle bir kısım sosyal medyada ya da haber sitelerinde belirtildiği gibi Köselerli Yörükleri ile alakası olmayan ve iş yaptıklarını zanneden,yaptıkları edepsizliği marifet sayan,önceden hazırlanıp doldurulmuş, tamamen art niyetli zavallılardı. Buradan tüm kamu oyuna seslenmek istiyorum ki; Bizler kendisini bu Vatana ve bu Millete adamış,ömrü Hak hukuk ve adalet mücadeleleriyle  geçmiş,bu işin bizzat mutfağında yetişmiş,mücadelenin içerisinden gelmiş insanlar olarak, bu tür saygısızlıklara provokasyonlara asla pabuç bırakmayız!bırakamayız!”

 

“MİLLETİN ÇAĞRISINA KARŞILIK VERMEKTEN ALIKOYAMAYACAKLAR”

Açıklamasını Namık Kemal’in “Felek bütün cevri cefasın toplasın gelsin! Dönersem kahpeyim Millet yolunda bir azimetten!” dizeleriyle sürdüren Kocamaz şunları kaydetti: “Onlar ne söylerse söylesin, Ne tür alçakça senaryolarla yeni yeni oyunlara hazırlanırsa hazırlansın bizi milletin çağrısına karşılık vermekten alıkoyamayacak, bu kervan yürüyecek, eninde sonunda Türk Milletinin önüne konulan bariyerleri tek tek söküp atacak, milletin birliğini sağlayacak ve yıllardır kendisine reva görülen makus talihini de yenecektir!  Bizler Sayın Meral Akşener önderliğinde hak bildiğimiz yolda, milletimizin dertlerine çare olma mücadelemize hiç bir engel tanımadan ve ara vermeden devam edeceğiz.

Biz işimize bakacağız. Biz işimizi yapacağız. Ve de Çok çalışacağız! Madem ki Rabbim çalışana veririm diyor, Bizde Yüce Allah’ın vaadine mazhar olabilmek için mola vermeden, durup dinlenmeden,var gücümüzle gece gündüz demeden çalışacak ve yolumuza devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın. Zira “millet bizi çağırıyor.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA