UZMANLAR UYARDI AMA KONSERLER DURMADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

UZMANLAR UYARDI AMA KONSERLER DURMADI!


 

Mersin’e koronavirüs vakaları yüzde 100 artarken uzmanlar bunda en önemli etkenin erken normalleşme ve bayram tatili olduğuna dikkat çekerek uyarılarını yinelemeyi sürdürüyor. Ancak bu uyarıları dikkate almayan Büyükşehir Belediyesi, bayramda 35 noktada yapılan konserlerle övünüyor.

Haber Merkezi

 

İktidarın koronavirüs ile mücadele politikaları uzmanlarca sık sık eleştirilirken CHP’li Büyükşehir Belediyesi de tedbir ve önlemleri kulak arkası ediyor. Mersin’e koronavirüs vakaları yüzde 100 artarken Büyükşehir Belediyesi kültür-sanat etkinliklerine ara vermiyor. Uzmanların uyarılarını dikkate almayan Büyükşehir Belediyesi, bayramda 13 ilçede 35 noktada yapılan konserlerle övünüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından düzenlenen ‘Bayram Konserleri’, Kurban Bayramı’nın ilk günü başladı ve 24 Temmuz’da sona erdi.

Ancak artan vakalara rağmen konserlerde maske, mesafe ve hijyen kurallarının hiçe sayıldığı görüldü.

 

BAYRAM KONSERLERİ’NE TURİSTLERDEN YOĞUN İLGİ

20-24 Temmuz’da Erdemli’de 8, Tarsus’ta 3, Silifke’de 2, Çamlıyayla’da 2, Anamur, Mut, Bozyazı, Aydıncık ve Gülnar’da 1’er, Toroslar, Akdeniz, Mezitli ve Yenişehir ilçelerinde ise 15 olmak üzere kentin toplam 35 noktasında konserler gerçekleşti. Bu konserlerde toplam 18 sanatçı ve 14 grupla, onlara eşlik eden 200’e yakın müzisyen sahne aldı.

Adeta turist akınına uğrayan kentin öne çıkan tatil noktaları arasında yer alan Kızkalesi’ndeki konserlere özellikle turistler yoğun ilgi gösterdi.

Ancak bu yoğunluk nedeniyle bulaş sayısının artmasından endişe ediliyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA