ARTAN ET TÜKETİMİNE DİKKAT! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ARTAN ET TÜKETİMİNE DİKKAT!


 

Kurban Bayramı sonrası tüketimi artan kırmızı etin fazlasının sağlık sorunlarına yol açabileceğini hatırlatan Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni Tuğçe Çevik, önemli uyarılarda bulundu.

HEDİYE EROĞLU

 

Kurban Bayramı sonrası fazla et tüketiminin sağlığa etkilerine dair uzmanlardan uyarı geldi. 

Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni Tuğçe Çevik, geçtiğimiz hafta icra edilen Kurban Bayramı nedeniyle bireylerde et tüketiminin normale göre artış gösterdiğini işaret etti.

“Tabi bununla birlikte  fazla et tüketiminin kişilerde olumsuz etkileri de beraberinde gelmektedir” diyen Tuğçe Çevik, bunun sonucunda karşılaşılabilecek sorunları gazetemize değerlendirdi.

 

ARTAN KOLESTEROL CİDDİ RAHATSIZLIKLARA NEDEN OLABİLİR

“Fazla et tüketimi sonrası ne gibi etkilerle karşılaşabiliriz?” sorusuna Çevik’in yanıtı şöyle oldu; “Günlük ihtiyaçtan fazla tüketilen et ,bireylerde kilo problemi var ise kilo artışını harcanamayan enerji oluşacağı için kişi üzerinde kilo artışına neden olabilir. Bunun dışında bu kişilerde karaciğer yağlanması sıklıkla görülmektedir.

Et tüketimine bağlı alınan kolesterol eğer vücut tarafından kullanılmazsa, yüksek kolesterol total kolesterolün yükseltilmesi, kan yağlarının yükseltilmesi etin içerdiği proteinin atık ürünlerinin ortaya çıkaracağı ürik asit değerlerinin yükselmesiyle ortaya çıkabilecek ciddi rahatsızlıklarda artış görülmektedir.

 

BÖBREKLERE DİKKAT

Aynı zamanda böbrekler içinde ciddi rahatsızlıklar oluşturmaktadır. Böbreklerin yükünün fazlalaşmasıyla, böbrek fonksiyonlarında bozulma veya karaciğerde birtakım fonksiyon bozuklukları görülebilmektedir”.

 

YETERLİ VE DENGELİ BESLENME UYARISI

Etin günlük ihtiyaçtan fazla alınmasının doğru olmadığını vurgulayan Fonksiyonel Tıp Diyetisyeni Tuğçe Çevik, genellikle toplumda fazla et yani protein alımında sadece kas dokusunun artacağı ve daha güçlü olacağı düşüncesinin hakim olduğunu anımsattı. Ancak aşırı et tüketiminin vücutta tahribata neden olabileceği için dikkatli tüketilmesi gerektiğini söyleyen Çevik, “Uzun süre aşırı et tüketimi bir süre sonra böbrekler üzerinde olumsuz etikleri beraberinde getirmektedir. Fazla tüketilen et sebebiyle; sindirim sistemi üzerindeki hazımsızlık şikayetleri oluşmakta veya gut hastalığına yakalanma riski artmaktadır.

Eğer sağlıklı bir yaşam sürmek istiyorsanız tek bir besin grubunu aşırı tüketmek yerine, her besin grubundan yeterli ve dengeli olarak beslenmeniz gerekmektedir” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA