“DÖNÜŞ YOLUNUN ÇİLEYE DÖNMESİ VAHİM DURUM” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“DÖNÜŞ YOLUNUN ÇİLEYE DÖNMESİ VAHİM DURUM”


 

Mersin’de 9 günlük bayram tatilinden dönenler ve günübirlik tatil için Kızkalesi ve Susanoğlu’nu tercih edenler için Silifke Mersin arasındaki D-400 karayolu her tatil dönüşü olduğu gibi yine çileye döndü. Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, mağduriyetin giderilmesi ve Taşucu- Çeşmeli otoyolunun acilen yapılması için Mersin Valisi, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Cumhurbaşkanına çağrıda bulundu.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde sahiller ve yaylalar doldu taştı. Özellikle çevre illerden çok sayıda yerli turistin ilgi göstermesi nedeniyle sahillerde yoğunluk yaşandı. 9 günlük bayram tatili sonrası Torosların zirvesindeki yaylalardan ve sahil bölgelerinden dönenlerin oluşturduğu yoğunluk ‘çile yolu’ olarak tabir edilen D-400 Karayolu’nun Mersin – Silifke arasındaki güzergahında yine isyana neden oldu.

Aralık ayında ihalesi yapılması gerekirken hiçbir firmanın teklif vermemesi üzerine akıbeti belirsiz bir hale gelen Çeşmeli – Taşucu Otoyol Projesi’nin ilk ayağı olan Çeşmeli- Kızkalesi arasını kapsayacak olan etabının ihalesi 13 Temmuz’da yapılacakken 17 Ağustos’a ertelenmesi vatandaşın tepkisini çekerken turizmciler dönüş yolunun çileye dönmesinin vahim olduğunu söyledi.

 

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ BU KONUDA ADIM ATMALI”

Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, Covid-19 nedeniyle bir yıldır evlerinde kapalı insanların kendilerini Akdeniz ve Kızkalesi gibi tatil noktalarına attıklarını belirtti. Tatilden dönen insanların dönüş yolunun çileye dönmesi vahim bir durum olduğunu ifade eden Öztop, “Dolayısıyla Taşucu-Çeşmeli otoyolu acilen ihaleye çıkılarak yapımına başlanmalı ve bir an önce yapımı tamamlanmalı. Sayın Valimiz, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda bir adım atmalı. Buradaki mağduriyet giderilmesi gerekiyor. Bizde Kızkalesi Turizm Derneği olarak bu durumdan inanılmaz derecede rahatsızız ve bu durum bizim kayıplarımıza neden oluyor. Çünkü gelen misafirin memnun kaldıktan sonra dönmesi önemli. Ulaşım bölgede büyük bir sıkıntı” şeklinde konuştu.

 

“ÇİLE ÇEKEREK TATİL BİTİRMEK HOŞ DEĞİL”

İnsanların dönüşlerinde böyle çile çekmelerinin savunulur bir tarafının olmadığını vurgulayan Öztop, “Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor. İnsanların çile çekerek tatillerini bitirmeleri hoş bir durum değil. Bugün 60 kilometrelik bir yol 3-4 saatte gidiliyorsa bu sıkıntılı bir durumdur. Avrupa’dan insanlar nasıl Antalya’ya gelerek 3-4 saatte otellerine giriş yapabiliyorsa buradan 60 kilometrelik yol 4 saat sürerse bu büyük bir sıkıntıdır.

İnsanların evlerinden çıktıkları zaman dilimi ile otele giriş yaptıkları zaman dilimi çok önemli. Bu kadar yolda zaman geçirmemeliler. Mersin’de ulaşım varsa turizm olur. Ulaşım yoksa turizm sekteye uğrar alternatifler tercih edilir. Bu alternatif tercihlerin Kızkalesi, Mersin olması için bu ulaşım sorunu bir an önce çözülmeli. Taşuçu-Çeşmeli otoyolu bir an önce yapılmalı” ifadelerini kullandı.

 

“YOĞUN BİR BAYRAM GEÇİRDİK”

Kızkalesi’nin Mersin’in dünyaya açılan kapısı olduğuna dikkat çeken Öztop, “Anamur’a kadar bu bölgeler Mersin’in bir parçası. Kovid nedeniyle insanlar büyük bir özlem çektiler. Evlerinde hapis kaldılar. Kovid nedeniyle kısıtlamalar oldu. Bir çok insan yakınını kaybetti. İnsanlar açılma ve rahatlama ile birlikte kendilerini bulundukları her yere attılar. Kızkalesi turizm işletmecileri olarak bizlerde yoğun bir dönem geçirdik. Çok kalabalıktı” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA