CUMHURBAŞKANI’NA HAKARETİN’ GEREKÇESİ ’NEZAKET’ YORUMUYMUŞ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CUMHURBAŞKANI’NA HAKARETİN’ GEREKÇESİ ’NEZAKET’ YORUMUYMUŞ


 

Cumhurbaşkanı’na sosyal medya hesabı üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan CHP Mersin Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, savcılıkça alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı'na sosyal medya hesabı üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan CHP Mersin Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, savcılıkça alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı. CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, savcılıkta serbest bırakılmasının ardından gazetecilere açıklama yaptı. Açıklamaya çok sayıda partili de destek verdi.

 

“ARACIMIN ÖNÜ KESİLEREK GÖZALTINA ALINDIM”

Mezitli ilçe binasına giderken bir polis aracı tarafından önünü kesilerek durdurulduğunu belirten Tuncer, gözaltına alınma sürecini şöyle anlattı: “Ben aracımı sağa çektim. Arabayı stop edip derhal araçtan inmemi istedi. Ben de neden olduğunu sordum. Kimliğini alalım dedi. Kimliğimi verdikten sonra aynı adam, tekrar araçtan iner misin? dedi. Peki dedim, ineyim. O süreçte aranmam olduğunu söyledi. Dedim ki, aranma sebebim ne? Bilmiyoruz dedi. Sizi polis arabasına alalım dediler. Aracımı orada bıraktırdılar. Beni polis arabasına aldılar.

Karakola gittik. Bana dediler ki; Cumhurbaşkanı’na hakaret etmişsin. Dedim ki; içeriği var mı? Cumhurbaşkanına hakaretim yok. Savcılığa çıkartmak zorundayız dediler. ‘Buyrun’ dediler. Adli kontrolden sonra görüyorsunuz adliyeye getirdiler. Savcıya ifadeye geldiğimizde dosyanın içine baktığımızda genel merkezimizin paylaşımı istediği videoyu paylaştığımdan dolayı altına sadece ‘Nezaket’ yazdığımdan dolayı benden suç duyurusunda bulunmuşlar. Ve yakalanma çıkarmışlar. Tabii ki, yakalanma, aranma olabilir.

Benim üzüldüğüm konu; Türkiye Cumhuriyeti’nde huzur içinde yaşarken beni bir polis memuru arasa ifadeniz var gelin dese, Evime tebligata gelse. Bu süreçte muhtarı aradım. Herhangi bir tebligat geldi mi? Gelmemiş. Arama var mı? Yok. Posta kutusuna baktım herhangi biri beni savcılığa davet eden ne bir mesaj, ne bir telefon, ne bir tebligat var. Ben ailemle yolda giderken o kadar milletin içinde rencide edilmem beni çok üzdü.

Yani ben bir kanun kaçakçısı, bir suç örgütü lideriymişim gibi arabayı sağa çektirip arabadan inmemi söyleyip, o kadar insanların esnafın içinde beni rencide etmeleri hiç hoş değildi. Biz Türkiye Cumhuriyeti’ni seven bireyleriz. Bu konular hiç hoş değil. Bizi bunlarla yıldıramazlar. Bizi bunlarla bezdiremezler. Biz inanın ülkemizi hep herkesten çok seviyoruz. En yakın zamanda görecekler. Bunun cevabını sandıkta vereceğiz.”

 

“ERDOĞAN’IN GELİN HANIM KONUŞMASINA YORUM YAPMIŞ”

Öte yandan Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer’in, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Rize gezisi sırasında çıkan olayların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Gelin hanım memleketim Rize’ye gitti. Gelin hanıma memleketim Rize’de çok ileriye gitmeden çok iyi bir ders verdiler” şeklindeki sözlerine CHP Genel Merkezi tarafından verilen tepkilere destek olmak amacıyla kendi sosyal medya hesabından “Nezaket” yorumu yapmasının, “Cumhurbaşkanına hakaret” olarak değerlendirildiği belirtildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA