TÜRK BAYRAĞI KULAÇLARLA KIBRIS’A TAŞINACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TÜRK BAYRAĞI KULAÇLARLA KIBRIS’A TAŞINACAK


 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurtuluşunun 47. yılında kadın ve erkek sporculardan oluşan yüzme takımı Türk Bayrağı’nı taşımak üzere Mersin’den Kıbrıs’a yüzmeye başladı.

“Bayrağımız kulaçlarla Kıbrıs’a sloganıyla” aralarında Devlet Eski Bakanı Kürşat Tüzmen’in de bulunduğu milli yüzücüler Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47. yıl dönümünde Türkiye’den Kıbrıs’a yüzmeye başladı. Kıbrıs’ın uluslararası platformda maruz kaldığı ambargolara dikkat çekilen etkinlik sabah saat 05:45’te Anamur İskelesi’nde başladı. Sporcular Akdeniz’in açık sularında gerçekleştirecekleri bu etkinlikte kendilerini köpekbalıklarından korumak için sinyal yayan koruyucu bileklik taktı. Hava şartlarının ilerleyen saatlerde bozulabileceğini söyleyen Kürşat Tüzmen 20 Temmuz’da Kıbrıs’a ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi.

 

“3 DEVLET 1 MİLLET”

Etkinlik başlamadan önce yaptığı konuşmada Kıbrıs’ın önemine değinen Tüzmen “Bazıları bu tabiri pek sevmiyor ama Kıbrıs bizim yavru vatanımızdır. Hatta Cumhurbaşkanımız bu tanımı daha da ilerletti; Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan olmak üzere ‘3 devlet 1 millet’ kavramını ortaya koydular. Dolayısıyla bizim taşıyacağımız bayrak soydaşlarımıza karşı kıyıda onların daima yanında olduğumuzu gösterecek bir davranış olur" İfadelerini kullandı.

Konuşmalarının ardından, sporcuların bayraklarını teslim almasının üzerine Tüzmen, alkışlarla denize atlayarak yüzmeye başladı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA