SOĞUCAK’TA AĞAÇ KATLİAMI İDDİASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SOĞUCAK’TA AĞAÇ KATLİAMI İDDİASI


 

Mersin’in Toroslar İlçesi’ne bağlı Soğucak ile Bekiralanı Mahalleleri arasındaki ormanlık alanda bazı ağaçların yol açma ve gençleştirme çalışmaları nedeniyle kesildiği iddia edildi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Toroslar İlçesi Soğucak Mahallesi ile Bekiralanı Mahallesi arasında kalan ormanlık alandaki bazı ağaçların yol açma çalışmaları sırasında kesilmesi tepki gördü. Gazeteci-Yazar Abdullah Ayan, söz konusu alandaki ağaçların kesilmesini “Mersinli uyan, Soğucak ormanı yok ediliyor” başlığı ile sosyal medya hesabından paylaşarak “Yol açma gerekçesiyle Mersin’in son kalan akciğerleri Soğucak Ormanı katlediliyor. Çalışmayı orman mı belediye mi veya durumdan vazife çıkaran birileri mi yapıyor, bilemem ama bu cinayete dur denmeli” ifadelerini kullandı.

Soğucak Mahalle Muhtarı Yaşar Demir ise bölgedeki ormanlık alan içine Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yol açıldığını bu nedenle yaşlı ağaçları seyreltildiğini söyledi. Ormanın içinde yolun olmazsa olmaz olduğunu ifade eden Muhtar Demir, “Bekiralanı ile Soğucak alanında 40-50 dönüm ve daha fazla bir alanda bir çalışma yapılıyor olabilir. Orman komple kesilmiyor. Hem orman yolu açılıyor hem seyreltme yapılıyor. Yangın tehlikesine karşı yol açılması gerekiyor. Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile görüştük. Yol açma çalışması yaptıkları ve bunu yaparken bazı yaşla ağaçların seyreltildiğini söylediler. Ormanın komple kesilmesi gibi bur durum olsa idi imza toplayım verecektim. Bu konudan Bekiralanı Muhtarınında bilgisi var” şeklinde konuştu.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA