MEÜ’DEN SKANDAL İDDİA AÇIKLAMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ’DEN SKANDAL İDDİA AÇIKLAMASI


 

Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ) geçmişte rektör danışmanlığı da yapan ve akademik yükselişinin mevzuata aykırı olması nedeniyle uzun yıllar sıkıntı yaşayan Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Y.Y ilgili iddialara Rektörlük’ten açıklama geldi. Herhangi bir personelin mevzuata aykırı bir şekilde korunmasının söz konusu olmadığı vurgulanan açıklamada, iddialarla ilgili ise tesis edilmesi gereken ancak tesis edilmeyen bir işlemin bulunmadığı kaydedildi.

Haber Merkezi

 

Geçmişte Mersin Üniversitesi (MEÜ) rektör danışmanlığı da yapan Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Y.Y’nin 2007’de girdiği Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı’nın hayatın olağan akışına aykırı olarak değerlendirilmesi ve sınavının geçersiz sayılması ile haberimize MEÜ Rektörlüğü’nden açıklama geldi. MEÜ Genel Sekreteri İsa Değirmenci imzası taşıyan açıklamada  “16.07 .2021 tarihli gazetenizin birinci sayfasında , " MEÜ'de skandal iddia" manşeti iIe "Sık sık usulsüzlük ve mevzuat dışı uygulamalarla gündeme gelen Mersin Üniversitesi yönetimi yeni bir skandal ile gündem oldu" başlığı altında yapılan haberde , üniversitemiz personelinin isim ve ünvanına yer verilerek , personelimizin rektör tarafından koruma altına alındığı , hakkında Hatay'da soruşturma açıldığı ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinde hiçbir kadro almamışken üniversitemize alındığı iddia edilmiş olup söz konusu haber gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

 

“DOÇENTLİK ÜNVANINI KALDIRACAK MAKAM ÜNİVERSİTELER ARASI KURUL BAŞKANLIĞIDIR”

Yapılan haberin üniversitenin ve üniversite personelinin saygınlığını ağır bir şekilde sarstığı ve itibarsızlaştırdığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Söz konusu haberde bahsi geçen personelin uzun yıllar rektör danışmanlığı yapmış olduğu belirtilmişse de ilgili personel 19.07.2018-03.01.2019 tarihleri arasında neredeyse 5 ay süreyle danışmanlık görevini yürütmüş olup Ocak 2019 yılından bu yana böyle bir görevi bulunmamaktadır. İlgili personele doçentlik unvanı Mersin Üniversitesi Rektörlüğü tarafından verilmemekle birlikte doçentlik ünvanı Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı tarafından verilmekte ve bu unvanın kaldırılmasını gerektirecek bir husus var ise bu işlemler yine Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı tarafından yapılmaktadır. Rektörlüğümüzce , habere konu hususla ilgili yetkili makamlarla gerekli yazışmalar yapılmış olup üniversitemizce tesis edilmesi gereken ancak edilmemiş herhangi bir işlem bulunmamaktadır. Aynı zamanda herhangi bir personelin mevzuata aykırı bir şekilde korunması gibi bir durumdan da söz ediIemez. Yasal düzenlemelere uygun olarak yapılan personel alımlarının mevzuata aykırıymış gibi gösterilmesi gerçek dışı olup üniversitemizin saygınlığını ağır bir şekilde sarsmakta ve itibarsızlaştırmaktadır.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA