TATİLCİLERİN ÇİLESİ BAŞLADI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TATİLCİLERİN ÇİLESİ BAŞLADI!


 

Bayram tatiline sayılı günler kala çok sayıda yerli turistin Doğu Akdeniz’i tercih etmesiyle Mersin sahilleri doldu. Ancak ‘çile yolu’ olarak da bilinen Mersin – Silifke arasındaki güzergah tatilcileri isyan ettirirken İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, çileyi TBMM’ye taşıdı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de Kurban Bayramı tatili dolayısıyla sahiller adeta doldu taştı. Özellikle çevre illerden çok sayıda yerli turistin ilgi gösterdiği sahillerde yaşanan yoğunluk ‘çile yolu’ olarak da bilinen Mersin – Silifke arasındaki güzergahta yine isyana neden oldu.

Yıllardır vaat edilip bitirilmeyen kamu yatırımlarından Çeşmeli – Taşucu otobanının tamamlanmamasına vatandaşın tepkisi büyük oldu.

Yeni tip korona virüs Covid-19 ile mücadele kapsamında uzmanlar kalabalıktan kaçınılması ve klima kullanımından uzak durulması gerektiği uyarısında bulunurken vatandaşlar saatlerce uzun kuyruklarda trafik akışının normale dönmesini bekledi.

 

YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ!

D400 karayolunun talebe karşılık verememesi nedeniyle otobanın uzatılması Mersin için hayati önem taşırken, projenin yapımı adeta yılan hikayesine döndü.

Aralık ayında ihalesi yapılması gerekirken hiçbir firmanın teklif vermemesi üzerine akıbeti belirsiz bir hale gelen Çeşmeli – Taşucu Otoyol Projesi’nin ilk ayağı olan Çeşmeli- Kızkalesi arasını kapsayacak olan etabının ihalesi 13 Temmuz’da yapılacakken yine ertelendi.

 

KOCA KIŞ YATAN KARAYOLLARI YAZIN İŞE BAŞLIYOR

Çile yolunu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıyan son isim İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı oldu. İktidara ve karayollarına ateş püskürdü.

Mersinliler ve Mersin’e tatile gelenlerin her bayram tatilinde yaşadıkları keşmekeşin başladığını işaret eden Sıdalı, “40 dereceyi bulan sıcaklığın altında kilometrelerce araç kuyrukları oluşacak. Yarım saatte varılacak yere 3-4 saate bile varılamayacak. Bu güzergah en çok yazın tercih edilirken koca kış yatıp, yazın bu yollarda tamirat ve bakıma giren Karayollarının plansızlığının da eklediğimizde Mersin’e turist getirebilir miyiz? Getiremeyiz. Erdemlili, Silifkeli esnafımızı, çiftçimizi kalkındırabilir, işsiz gençlerimize istihdam yaratabilir miyiz? Maalesef yaratamayız.

 

İHALE ‘RAĞBET GÖRMEDİ’ DEYİP ERTELENİYOR

Peki bunun en temel sebebi nedir? Mersin’e hak ettiği değerin verilmemesi, yok sayılması ve ‘mış’ gibi yapılmasıdır. En basit örnek; bir türlü bitmeyen, daha doğrusu başlamayan Çeşmeli-Taşucu Otoyolu Projesi. Yıllardır Mersinliler yolu bekliyorlar ama nafile. Sadece Çeşmeli- Kızkalesi arasını kapsayacak olan ilk etabın ihalesi ilan edildiğinde ‘acaba bu sefer olacak mı? Dedik. Ancak 13 Temmuz’da yapılması gereken ihale daha önce de defalarca olduğu gibi bu sefer de ertelendi.

2018 yılından beri ihale açıyor, ‘rağbet görmedi’ diye kapatıyorsunuz. En son yap-işlet-devret modeliyle Avro geçiş garantili, ihaleyi kazananın finansman riskinin hazine tarafından üstlenileceğini ilan ettiniz, yine yeniden ihaleyi ertelediniz.

Size özetle çağrımız; bir gün olsun müteahhitten yana değil, milletten, Mersinli’den yana olun” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA