ORMAN YANGINI ELEKTRİK TELLERİNDEN ÇIKMIŞ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ORMAN YANGINI ELEKTRİK TELLERİNDEN ÇIKMIŞ


 

Mersin’in Aydıncık ilçesi Pembecik Mahallesi’nde bütün müdahalelere rağmen kontrol altına alınamayan orman yangınının elektrik tellerinin sürtünmesinden kaynaklandığı bildirildi.

Hediye Eroğlu

 

Mersin’in Aydıncık İlçesi Pembecik Mahallesi’nde öncesi gün sabah saatlerinde çıkan orman yangınının bütün müdahalelere rağmen kontrol altına alınamadı. Alev ve dumanları çevre mahalle ve ilçelerdende görülen yangına havadan 3 uçak 21 helikopter ve karadan 164 arozöz ile 850 personel yangına müdahale ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de yangın yönetim aracından müdahaleyi yönetiyor. Yaklaşık 50 hane tedbir amaçla boşaltılırken bütün çabalara rağmen yangının büyüyerek sürüyor.

Pembecik Mahalle Muhtarı Ahmet Doğan, yangının tarlalar üzerinden geçen elektrik tellerinin şiddetli rüzgarın etkisiyle çarpışması sonucu çıkan kıvılcımdan kaynaklandığını söyledi. Kısa sürüde büyüyen alevlerin rüzgarın etkisine göre zaman zaman şiddetlendiğini zaman zaman ise hızını azalttığını söyleyen muhtar Doğan, yangının 35-40 kilometrelik bir alana yayıldığını kaydetti. Alevlerin Aydıncık, Bozyazı ve Gülnar ilçeleri yönüne doğru ilerlediğini anlatan Doğan şu ana kadar 100 bin dönüm bir alanın zarar gördüğünü kaydetti. Ekiplerin yangını söndürmek için büyük özveri gösterdiğini anlatan Doğan, “Büyük bir felaketle karşı karşıyayız. Yangının bir an önce kontrol altına alınması en büyük temennimiz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA