MERSİNLİLER 15 TEMMUZ’DA TEK YÜREK OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİNLİLER 15 TEMMUZ’DA TEK YÜREK OLDU


 

Haber Merkezi

 

Mersin’de ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programları’ kapsamında düzenlenen ‘Demokrasi Nöbeti’ ve ‘Yürüyüşü’ Vali Ali İhsan Su ve Eşi Zeliha Su’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi.

İlk olarak millet bahçesi önünde vatandaşlarla buluşan Vali Ali İhsan Su ve eşi Zeliha Su, il protokolü üyeleri ve vatandaşlarla birlikte Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdüler.

Marşlar okunarak büyük bir coşku ile yapılan yürüyüş, Demokrasi Nöbeti’nin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı’na varılmasıyla sona erdi.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen Demokrasi Nöbetine Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe Eşi Oya Gedik, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bedri Dursun, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, il protokolü üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda şehitlerimiz için Kuran- Kerim tilavet edildi.

Programda konuşan Vali Ali İhsan Su, 15 Temmuz destanının milletimizin azim ve kararlılığı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde hain darbe girişimlerine karşı dik duruşunun simgesi olduğunu söyledi.

Ülkemizin siyasi istikrarı, teknolojik atılımları, genç nüfusu, tüm dünyada mazlumlara kol kanat germesi, güçlü demokrasisi, askeri ve diplomatik gelişmeleri, bölgesinde küresel bir güç olarak ortaya çıkmasının hainleri rahatsız ettiğini vurgulayan Vali Su, ülkemizin gelişip daha da kalkınmasını hazmedemeyen FETÖ maşası ile dahili ve harici hainlerin ülkemizin demokrasisini yok etmeye, vatanımızı işgal etmeye, bölmeye ve parçalamaya kalkıştıklarını belirtti.

Yüce milletimizin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara indiğini, sokaklara koştuğunu ve tankların önünde kendilerini siper ettiğini, atılan bombaların altında, vatanımızı, ülkemizi, bayrağımızı, muhafaza etmek için canını ortaya koyduğunu dile getiren Vali Su, milletimizin darbeci hainlere asla geçit vermediğini söyledi.

 

VALİ SU, “VATANIMIZ BİR BÜTÜNDÜR, PARÇALANAMAZ, BÖLÜNEMEZ, TÜRKİYE GEÇİLEMEZ”

Vali Ali İhsan Su sözlerinin devamında; “Tarihi boyunca hür yaşamış olan milletimiz, bundan sonra da ebedi olarak hür yaşayacaktır. Tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet ülküsüyle bağımsızlığımızdan asla taviz vermeden vatanımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşünceleri de her zaman, her şart altında, birlik ve beraberlik içerisinde vatanımızı müdafaa etmeye, milletimizle beraber hep birlikte bayrağımıza, vatanımıza, ezanımıza sahip çıkmaya kararlıyız. Bu kararlı duruşumuz kıyamete kadar devam edecektir. Yüce milletimizin vatan aşkı, millet aşkı, bayrak aşkı, ezan aşkıyla milli irade geçilemez. Mavi Vatan geçilemez. Türkiye Büyük Millet Meclisi geçilemez. Vatanımız bir bütündür, parçalanamaz, bölünemez, Türkiye geçilemez” dedi.

Vali Su sözlerini başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle yad ederek noktaladı.

Anma programında daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı olarak TRT ekranlarından ulusa sesleniş konuşması sinevizyondan izlendi.

Daha sonra 81 ilde eş zamanlı düzenlenen ‘15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu’ kapsamında sporcular Vali Ali İhsan Su’ya Türk Bayrağı’nı takdim etti.

Bando gösterisi, video gösterimleri ve şiir dinletileri ile devam eden programda Vali Su, Eşi Zeliha Su ile birlikte alanda bulunan vatandaşları selamladı.

Anma programı, saat 00.13’te Cumhuriyet Meydanı ve il genelinde selaların okunması ile sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA