MEÜ’DE SKANDAL İDDİA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ’DE SKANDAL İDDİA


 

Sık sık usulsüzlük ve mevzuat dışı uygulamalarla gündeme gelen Mersin Üniversitesi yönetimi yeni bir skandal ile gündem oldu.

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ) uzun yıllar rektör danışmanlığı yapan ve akademik yükselişinin mevzuata aykırı nedeniyle uzun yıllar sıkıntı yaşayan Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Y.Y ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Y.Y’nin 2007’deki Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (2007-ÜDS Ekim Dönemi) sonucu hayatın olağan akışına aykırı olarak değerlendirildiği ortaya çıktı. Bu nedenle çağrıldığı eşdeğer sınava da katılmayan Yıldırım’ın sınavı  ÖSYM Yönetim Kurulunun 25.05.2021 tarih ve 2021/15.26 sayılı kararıyla geçersiz sayıldı.

Uzun yıllardır rektör danışmanlığı yapan Y.Y’nin profesör unvanı çoktan sökülmesi gerekirken rektör tarafından koruma altına alındığı öne sürülürken Y.Y’ ile ilgili iddialar ulusal medyada yer almıştı.

10 Mart 2020'de, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Denetleme Kurulu Üyesi Eyüp Bedir imzalı  Mersin Üniversitesi Rektörlüğü'ne gönderdiği yazıda şu ifadeler yer aldı; “Prof. Dr. Yunus Yıldırım'ın Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde hiçbir kadro alamadığı... Hatay'da soruşturma açıldığı ve üniversiteyle ilişkisinin kesildiği... Bu durum dikkate alınmadan Mersin Üniversitesi'ne alındığı... Mersin'de doçentlik kadrosunu aldıktan bir yıl sonra profesör olduğu... Rektör danışmanlığı görevine atandığı…”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA