İMAR PLANLARI İÇİN BÜYÜKŞEHİR’E GECİKME TEPKİSİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İMAR PLANLARI İÇİN BÜYÜKŞEHİR’E GECİKME TEPKİSİ


 

Gecikmesi nedeniyle kentin önünü tıkayan imar planları ile ilgili MHP’li Toroslar ve AKP’li Akdeniz Belediyesinden, Büyükşehir Belediyesi’ne gecikme tepkisi geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in 5 bin ölçekli Nazım İmar Planları ile 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarının Büyükşehir Belediyesi’ndeki çalışmaların yavaş ilerlemesi nedeniyle gecikmesi belediye başkanlarının tepkisini çekiyor.

 

NE ZAMAN TAMAMLANACAK?

Büyükşehir Belediyesinin Temmuz ayı meclisinin ikinci oturumunda imar planları yeniden gündeme geldi. Toroslar İlçesi, Çavuşlu Mahallesi, 3854 ada, 8 – 10 – 12 No.lu parsellere ilişkin idarece hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında değişiklik yapılması ile ilgili teklif görüşülmesi esnasında MHP ve AKP’li belediye başkanlarınca Büyükşehir’in çalışmalarının hızlanması çağrısı geldi.

Toroslar Belediye Başkanı atsız Afşın Yılmaz, “7’inci etabı ne zaman tamamlayabileceğiz, biz de vatandaşa ona göre açıklama yapalım” diyerek Komisyon Başkanı Zekeriya Öz’den bilgilendirme istedi.

Teknik ekibinden bilgi alan Başkan Vanap Seçer ise “Kağıt üzerinde çizilen yolların yanlış olduğunu, fiiliyatta bizim tarafımızdan açmanın mümkün olmadığını tespit ettik. Oradaki eğitim, tomografik imkansızlıklar mümkün değil bize o yolları açtırmaz. Şuan ki idari anlayıştan kaynaklı değil, geriden yapılan çalışmalardan dolayı olmuş bu. Ama bu ne kadar bir zamanda biter bu iş ortalama Eylül ayında. Biz de üzerinde duralım” dedi.

 

“TÜM KÖTÜLÜKLERİN ANASI BÜYÜKŞENİR GİBİ ANLATIYORSUNUZ”

Başkan Gültak da araya girerek, ikinci etap ile ilgili beklediklerini ve GMK’nın üstündeki alan için beklediklerini anımsatarak, plan çalışmalarının hızlanmasını istedi.

Başkan Seçer ise “İdaremizden kaynaklı kasıtlı bir gecikme olması mümkün değil ama bu demek değildir ki daha hızlı yapılmayabilir, tabi ki biz azami gayreti gösterelim ve kentin planlarını bitirelim. Halkın ve kentin menfaati icabı. Beyanatlarınıza bakıyorum da sanki tüm kötülüklerin anası Büyükşehir gibi. Sanki bakanlıklardan görüş alınmadı. Oysa biz kısa sürede planların çıkması için uğraşıyoruz” dedi.

İmar Ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Zekeriya Öz ise “Geçmişteki planların gelişigüzel yapılmakla eleştiren Zekeriya Öz, “Açılması mümkün olmayan yolların topografyaya daha uygun, verimli, az maliyetli olması için planı tamamen değiştiriyoruz. Şuanda yol konusu değişti. Belki Ağustos meclisine bile yetiştirecek durumdayız. Toroslar’ın bize gönderdiği binlik plan tamamen eski plana göre kurgulanmış bu nedenle uygun değildi, revizyon gerektiğini konuştuk, bilgi verdik” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA