“BU GİDİŞATA DUR DİYELİM” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BU GİDİŞATA DUR DİYELİM”


 

Aydıncık’ta yapılmak istenen yat limanının halk plajının yakınına ve fok balıklarının yuvalama alanına yapılacak olması nedeniyle yerine karşı çıkan Aydıncık Çevre Koruma Derneği Başkanı Mehmet Sarı ilçe yöneticileri ve siyasi parti başkanları ve stk temsilcilerine “Bu gidişata dur deyin” çağrısı yaptı.

Hediye Eroğlu

 

Aydıncık Çevre Koruma Derneği Başkanı Mehmet Sarı ilçenin Küçük Alan denilen mevkiine yapılması planlanan ve iş makinalarının girerek  çalışma yürüttüğü yat limanı ile ilgili ilçenin yöneticilerine siyasilere ve sivil toplum örgütü temsilcilerine seslendi. Sarı, yaptığı açıklamada, bölgenin bir zamanlar fokların çıkış noktası olduğunu ifade ederek ancak iş makinelerinin gitmesi ile artık fokların çıkmaz olduğunu kaydetti.

Alanda bir zamanlar tertemiz ince kumun bulunduğunu anlatan Sarı, “Hatta buralarda daha çok kum oluşması için çalışma yapılmıştı ve kum oluşmuştu. Dere çalışmaları sırasında akmayan derenin uç kısmına boynuz yapıldı. Böylece gelen dalganın yönü değişti deniz verdiği incecik kumu geri aldı”şeklinde konuştu

Değisik dönemlerde çıkan fokların kayıtlarını aldıklarını hatırlatan Sarı, “Hepsi yalan oldu yerine bu manzara geldi” dedi.

Yat limanı inşaatının durdurulması için Aydıncıklı yöneticilere seslenen Sarı şunları söyledi:

“Bu gidişata hep birlikte dur diyelim. Yat limanı için yer yanlış. Bu zulmü yapmayın.

Bizler Aydıncık’a yapılan bu çalışmaya karşı değiliz.  Yerinin yanlış olduğunu ta 2013 den beri tekrar ettik ve de tekrar etmeye çalışıyoruz. Bir tarafta Tuanadaki halkın girdiği halk plajı diğer taraftan halkın deniz'e girdiği halk plajı. İkisinin ortasına yat limanı  olmaz. Buradan Aydıncık’ı yöneten yönetmiş olan ve yönetmeye talip siyasi parti başkanlarına sivil toplum kuruluşlarına sesleniyorum.  Çok geç olmadan bu haykırışa kulak verin. Sonra çok geç olabilir. Oradan geçerken boynunuzu bükerek geçmeyelim.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA