KAYIN VALİDESİNİN ÜZERİNE BENZİN DÖKÜP YAKTI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAYIN VALİDESİNİN ÜZERİNE BENZİN DÖKÜP YAKTI!


 

Haber Merkezi

 

Mersin’in Yenişehir ilçesinde henüz bilinmeyen bir nedenle Ö.E isimli şahıs kayınvalidesi Y.D’yi üzerine benzin dökerek yaktı.

Ağır yaralanan kadının hayati tehlikesi devam ederken, tedavisi 11 Temmuz'dan bu yana Mersin Şehir Hastanesi Yanık Ünitesi Yoğun Bakım Servisi'nde sürüyor.

Saldırgan damat ise çıkarıldığı Mersin Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı.

Y.D.'nin ailesi, failin daha öncede yakma girişiminden bulunduğunu belirterek, "Bu olayın sebebi damadının kızıyla yaşadığı sıkıntılardır. Yakma sırasında damat olayı izliyor. Üçüncü derecede yanığı var ve hayati tehlikesi devam ediyor" dedi.

 

HAYATİ TEHLİKESİ BULUNUYOR

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi, “Şiddetsiz bir hayatın güvencesi olan İstanbul sözleşmesi ve 6284 sayılı kanun uygulansın” çağrısı yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Mersin'de 11 Temmuz günü Y.D. isimli kadın damadı Ö.E. tarafından üzerine benzin dökülerek yakılmıştır. Ağır yaralanan kadının hayati tehlikesi devam ederken, tedavisi Mersin Şehir Hastanesi Yanık Ünitesi Yoğun Bakım Servisi'nde sürdüğünü, saldırı faili damadın ise çıkarıldığı Mersin Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandığını öğrenmiş bulunmaktayız.

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezimiz, şiddet mağduru kadının tüm haklarının korunması için yanında yer alıp hukuk mücadelesi verecektir. Kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi için yasaların daha etkin uygulanması gerektiğini bir kez daha vurgulayarak, saldırı failinin hiçbir indirimden faydalanmadan en ağır cezayı almasını temenni  ediyoruz. Kadına şiddete karşı, İstanbul Sözleşmesi’nin hükümleri, 6284 Sayılı Kanun ve ilgili tüm mevzuat eksiksiz uygulansın, kadına şiddet son bulsun”.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA