BALIK ÇİFTLİKLERİ BARO’YU GERDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BALIK ÇİFTLİKLERİ BARO’YU GERDİ


 

Balık çiftliklerine karşı mücadelenin en önde gelen savaşçısı olan Mersin Barosu’nda, yeni başkan Gazi Özdemir’in daha önce bir çiftlik firmasının avukatı olması nedeniyle “Baro bu davlara müdahil olmaya devam edecik mi?” sorusunu gündeme getirdi. Baro adına davaları takip eden Semra Kabasakal, mücadelenin sekteye uğrayacağını savunurken, yeni Başkan Özdemir’den, “Başkan seçildikten sonra o dosya ile ilişkimi sonlandırdım. Balık çiftliklerine yönelik davalara destek olacağız” yanıtı geldi. Mersin Barosu Başkanlığı’na seçilen Gazi Özdemir, daha önce balık çiftliği davasına bakması nedeniyle B

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in kabusu haline gelen balık çiftliklerine karşı yürütülen hukuk mücadelesine destek veren bazı davalara müdahil olarak katılan Mersin Barosu’nda yönetim değişmesi ile izlenecek yol tartışmalara neden oldu.

Balık çiftliklerinin çevresel etki değerlendirme (ÇED) raporlarının iptaline yönelik davalara Baro adına müdahil olarak katılan avukat Semra Kabasakal sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Mersin Barosu adına takip ettiği balık çiftliklerine karşı açtıkları davayı, karşı davalı çiftlik sahiplerinin avukatının Mersin Barosu başkanı seçilmesi nedeniyle artık takip edemeyeceğini ve nedenle üzgün olduğunu belirtti.

Kabasakal, Haberci Gazetesine yaptığı açıklamada ise Mersin Barosu’nun balık çiftliklerinin ÇED’lerinin iptaline yönelik Aydıncık ve Bozyazı’da açılması planlanan 5 balık çiftliğine karşı davalara müdahil olduğunu, diğer davalar için ise kendilerine destek verdiğini hatırlattı.  Davaya Mersin Barosu adına müdahil olmak için daha önce yetki belgesi aldıklarını anlatan Kabasakal, “Artık Mersin Barosu olmayacak davalarda. Mersin Barosu güçlü bir kurum idi. En azından yanımızda duruyordu. Bizim yanımızda durması önemli idi. Çevre, doğa ve kadın hakları davalarında hep yanımızda durdu.  Şimdi Baro’nun desteğini alamayacağız. Mersin Barosu Başkanı Seçilen Gazi Özdemir Anamur’a balık çiftliği yapacak bir firmanın avukatlığını yapıyordu” dedi.

 

“BALIK ÇİFTLİKLERİNİN VE SERMAYENİN YANINDA YER ALDI”

Baronun Anamur için açılan davada müdahil olmadığını ancak o davada kendisi olduğu için Baro’nun desteklediğini anlatan Kabasakal, “İdare Mahkemesi’ndeki davaya girecek arkadaşlar duruşmaya gelemeyecekti. Yetki belgesi ile benim girmemi istediler. Ben girdiğimde bir baktım ki Gazi Özdemir yanımızda. Ben Gazi Bey’e “Sen Baro Başkanlığı’na adaysın. Biz Mersin Barosu olarak karşı duruş sergiliyoruz” dedim. MERÇED Başkanı Sabahat Aslan ve bizi azarladı itekledi. Savunma yaptığı söyledi ama bu tercih meselesi. Zorunlu bir savunma yapmıyorsun ki. Sen bir yere aday isen orada bir duruş varsa o duruşa karşı senin onların yanında yer almam lazım. Bu gitti çiftlik sahiplerinin sermayenin yanında yer aldı. O zaman Mersin Barosu’na aday olarak çalışıyordu. 19 tane balık çittiği vardı” diye konuştu.

Kabasakal, baronun destek vermemesi durumunda bundan sonra davaları MERÇED ve Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak takip edeceklerini kaydetti.

 

ÖZDEMİR: “MAZBATAYI ALMADAN ÖNCE BEN O DOSYADAN ÇEKİLDİM”

Mersin Barosu Başkanlığı’na seçilerek greve başlayan Gazi Özdemir ise Semra Kabasakal’ın meslektaşları olduğunu ve istediği takdirde baro adına davaları takip etmeye devam edebileceğini söyledi.

Balık çiftlikleri ile ilgili açılan davaların sadece birinde firmanın avukatı olduğunu hatırlatan Özdemir, “Balık çiftliklerine karşı yaklaşık 17-18 tane dosya var. Ben bir tane firmanın avukatlığını yapıyordum. Ancak seçimi kazandıktan sonra mazbatamı almadan önce bu dosyadan çekildim. Baro Başkanlığı sıfatını aldığım için mazbata alıp resmi göreve başladığım için önceki gün itibari ile ben o dosya ile ilişkimi sonlandırdım. Ayrıca benim katıldığım dosyada Mersin Barosu’nun herhangi bir müdahilliği yok. O dosyada taraf sıfatı yok” ifadelerini kullandı.

 

“SEMRA KABASAKAL İSTERSE DAVALARI TAKİP EDEBİLİR”

Semra Kabasakal’ın balık çiftliklerinin davasını takip etmemesine yönelik bir tebliğlerinin olmadığını vurgulayan Özdemir şunları söyledi: “Ben Semra hanım ile henüz bir araya gelmedim. Mazbatamı yeni aldım. Yönetimi dahi toplamadım. Benim şahsen Semra hanıma söylediğim bir sözüm yok. Kendisi bizim meslektaşımızdır. Komisyonumuz da görev almaktadır. Göreve devam etmesi noktasında benim şahsen en ufak bir karşıtlığım yoktur. Şayet devam etmek isterse tabiki Mersin Barosu’nun davalarına müdahillik sıfatı ile devam edecektir.

 

“BEN YÖNETİMDEYKEN DAVALAR AÇILDI”

Ancak şunu da bildireyim balık çiftliklerinin avukatı dediği o açıklamada 17 tane açılan dosya var ben sadece bir tane şirketin avukatıydım ve tek bir dosyada vekaletnamem vardı. O dosyada Mersin Barosu müdahil değildir.

Ayrıca balık çiftliklerine karşı açılan davalar benim başkan yardımcısı olduğum dönemde açılmıştır. O davaların açılmasına muvafakat eden dönemin Başkanı Ali Er ve yönetimi idi. O yönetimin içinde bende varım. Bundan sonra davalara destek olacağız. Semra hanım çalışmak isterse tabiî ki çalışacak.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA