İKİ DEĞERLİ ARAZİ BÜYÜKŞEHİR’DE KALDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İKİ DEĞERLİ ARAZİ BÜYÜKŞEHİR’DE KALDI


 

Büyükşehir’e ait Erdemli’de denize yakın turizm alanı niteliğindeki iki değerli arazinin sermaye artırımı için İmar AŞ’ye devri ile ilgili 9 aydır komisyonda bekleyen teklifi ısrarla oylatmak isteyen Başkan Seçer’in dayatmasına Cumhur İttifakından ret geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde, belediyeye ait Erdemli İlçesi, Kargıpınarı Mahallesi, 265 ada 1 parsel No.lu 15.451,00 m² yüzölçümlü ve Tömük Mahallesi, 189 ada 6 parsel No.lu 3.545,59 m² yüzölçümlü taşınmazların sermaye artışına karşılık olmak üzere İmar İnşaat A.Ş.'ye sermaye olarak konulması teklifi de tartışmalara neden oldu.

Yaklaşık 9 ay komisyonda bekleyen konunun yasal bekleme süresini doldurduğunu söyleyerek resen gündeme getirdiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, geçen ay meclisinden yetki alamayan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’a seslenerek, kendisini en iyi anlayacak kişi olarak söz almasını istedi. Ancak Gültak söz almadı.

Şirket Hesaplarını İnceleme Komisyonu bulunduğunu anımsatan MHP’li Fahrettin Kılınç ise “İki aydır idareden bu komisyonumuz hem işini yapsın hem de böyle talep bir geldiği için İmar İnşaat ile ilgili bir değerlendirmede bulunsun dedik ama bir türlü bu önümüze gelmedi. Şimdi sizde öfkeli bir şekilde ‘9 aydır bekliyoruz’ diyerek gündeme getiriyorsunuz ama bu şekilde kabul etmemiz söz konusu değildir. Oylamaya geçilecekse oyumuz rettir. Talebimiz hoş görü ile karşılanmıştı. Geldiğimiz bu noktada böyle bir şeyle karşı karşıya kalacaksak kararımız olumlu değil” dedi.

 

DEĞERLİ ARAZİLER BÜYÜKŞEHİR’DE KALMALI

MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Topkara ise konunun komisyona havale edildiğinde komisyon başkanı olduğunu anımsatarak, “Şirket Hesaplarını İnceleme Komisyonu’nun ikinci başkanı da benim. Bu konuyu inceledik, istişarelerde bulunduk. İmar AŞ’nin yetkilisi ile görüştük. Yetkili buraya toplu konut yapacağını söyledi. Size yakın ve danışmanlık yaptığını varsaydığımız bir komisyon üyesi bankaya ipotek için buranın yapılmak istendiğini siz ile makamınızda görüşmemizde ise farklı bir şey söylendi. 3 farklı seçenek gündeme gelince ‘idare karar versin ne yapılacak? Doğru bir hikaye yazın’ dedik. Buranın fiyat tespitinin yapılması gerektiğini ortaya koyalım dedik. Bu parseller denize sıfır veya çok yakın ve değerli yerler. Buraların farklı amaçlarla o bölgede turizm alanında farklı değerlendirilebileceğini söyledik. Ama bu yöntemler çok yavaş yapıldı. Biz birkaç defa da konuyu reddettik ama ‘siz bekletelim’ dediniz. 9 ay komisyonda kalmasının nedeni budur. İdarenin ne işine yarayacağına dair bir fikir hala önümüze gelmiş değil. Tömük ve Kargıpınarı başkanlarımızın zamanında kamuya kazandırdığı bu güzelim yere hangi projeyi yapacağız? Sermayeyi nasıl aktaracağız? Burayı satıp o parayla başka bir şey mi yapacağız? Bunların muallaklığı hala devam ediyor. Buralar Büyükşehir bünyesinde kalmalıdır” dedi.

 

SEÇER KOMİSYONA GÖNDERMEK İSTEDİ, MUHALEFET KABUL ETMEDİ

Başkan Seçer ise “Sermaye artırımı yapmanın belli yolları vardır. Şirket hacmi büyüyordur, sermaye miktarı yetmiyordur onu arttırmak ister. Paranız yoksa bunun karşılığında bir taşınmazı sermaye artırımına konu edersiniz. Bu taşınmazların satışına şartlı olarak izin verebiliriz deniliyor. Bunu satabiliriz, gelir getirici çalışma yapabiliriz… Samimi olarak eğer ki ‘bizim taleplerimize karşılık gelmedi, bazı soruları, evrakları tekrar görüşelim, İmar AŞ’nin sermaye artışına bunu konu edelim’ diyorsanız komisyona havale edeceğim” diye konuştu. Müzakereler sonucu yapılan oylamada Büyükşehir’e ait Erdemli’de turizme konu olabilecek denize yakın iki değerli arazinin İmar AŞ’ye devri ile ilgili teklif oy çokluğuyla reddedildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA