“ARTIŞLARIN NEDENİ DELTA VARYANTI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ARTIŞLARIN NEDENİ DELTA VARYANTI”


 

Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, geçen hafta 100 binde 26.17 olan ve bu hafta yüzde 41.20’ye yükselen Covid 19 vaka artışlarının hemen hemen hepsinin Delta varyantı olduğunu söyledi.

HEDİYE EROĞLU

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın illere göre yayınladığı vaka haritasında Mersin’de geçen hafta 100 binde 26.17 olan vaka sayısı bu hafta yüz binde 41.20’ye yükselirken Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, artışların hemen hemen hepsinin Delta varyantı olduğunu öne sürdü. Antmen, sosyal medyada yer alan Şehir Hastanesi’nde 7, Toros Devlet Hastanesi’nde ise 3 kişinin Delta varyantı teşhisi ile tedavi gördüğüne yönelik gazetemize yaptığı açıklamada, doğrudan Delta varyantı sayısı ile ilgili ellerinde net bir bilginin olmadığını söyledi. Sağlık Bakanı Fahlrettin Koca’nın açıkladığı vaka sayılarını hatırlatan Antmen, “Açıklanan rakamlara dikkat ederseniz Mersin’de geçen hafta 100 binde 26.17 olan oran şu anda 100 binde 41.20. Vakalarda çok ciddi artış var. Bunun hemen hemen hepsi Delta varyantı. Hemen hemen. Biliyorsunuz her 10 vakada bir varyant aranıyor. Bu yüzden net sayıya ulaşmak mümkün değil. Geçen hafta ile bu hafta arasında bile 2 kata yakın bir artış olduğu için Delta varyantının çok hızlı bir şekilde yayıldığı çok net söylenebilir ama elimizde kaç delta varyantı olduğuna dair bir bilgi yok. 100 binde 41.20 oran o nedenle geçen haftaya göre 2 kata yakın arttığını söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.

 

“ÇOK CİDDİ SIKINTI BİZİ BEKLİYOR”

Varyant analizinin her 10 vakadan bir tanesine yapıldığını hatırlatan Antmen, “Herkese varyant analizi yapılmıyor. O nedenle hiç kimsede kesin sayısı yoktur. Yayılan varyant delta varyantı olduğu için vakaların hepsine Delta varyantı muamelesi yapmak lazım. Çok ciddi bir sıkıntıya doğru gidiyoruz. Eylül’de çok ciddi bir dalga bizi bekliyor” dedi. 

 

“CİDDİ ÖNLEM ALINMALI”

Özellikle Mersin ve turistik bölgeler içen genel bir değerlendirme yapılması gerektiğine vurgu yapan Antmen “Çok ciddi önlem almak lazım. Bayram tatili de giriyor. Geçen yıl Kurban Bayramında sokağa çıkma yasağına rağmen çok ciddi bir artış olmuştu. Şimdi birde sokağa çıkma yasağı felan yok. Bayramlaşmalar, kalabalık, ziyaretler, tatil yöreleri felan çok hareketlilik olacak. Varyantın az yayılması için bireysel önlemlerin maske, mesafe hijyen gibi çok artırılması gerekiyor. Birde hükümetin tatil yerlerine göre önlemler alması lazım” şeklinde konuştu.

 

“AŞI SIRADAN LAFLARLA GEÇİŞTİRİLMEMELİ”

Sağlık Bakanlığı’nın aşı meselesini “e işte aşılanın” diyerek sıradan laflarla geçiştirdiğini belirten Antmen şunları söyledi: “Bakmayın siz Türkiye’nin yüzde 60’ı birinci aşı yapıldı diyorlar. Bu doğru değil. Çünkü 18 yaş altını orana katmıyorlar. Şu ana kadar yüzde 19’u çift aşı olmuş Türkiye’nin. Bu da çok düşük bir rakam. Aşının artırılması lazım. Eskiden tedarik sıkıntısını biz sürekli dillendiriyorduk. Şimdi tedarik var ancak aşıya karşı tereddütten kaynaklı yeterince hızlı olmuyor. O nedenle aşı kampanyaları yapmaları lazım. Kampanya başlatmaları lazım. Hem ulusal medyanın hem sosyal medya bu konuda çok ciddi harekete geçirilmesi lazım ki bu teraddüt biraz azaltılsın. Vatandaşlar da vakaların çok arttığını bilerek aşı konusunda biraz hassas olmaları ve bireysel önlemlere dikkat etmesi lazım.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA