TÜRKÝYE’NÝN ÝLK ÇÝFT YÜZLÜ KEDÝSÝ GÖNÜLLERÝ FETHETTÝ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TÜRKÝYE’NÝN ÝLK ÇÝFT YÜZLÜ KEDÝSÝ GÖNÜLLERÝ FETHETTÝ


 

Mersin’in Gülnar ilçesinde çift yüzlü “Antikor” isimli yavru kedi internetin yeni gözdesi oldu. Kimera cinsi 2 aylýk kedinin, nadir görülen bir genetik mutasyondan dolayý yüzünün yarýsý siyah diðer yarýsý sarý renkte doðdu. Antikor’u görenler cep telefonuna sarýldý.

Büyükeceli Mahallesi'ndeki kedinin sahibi Namýk Kemal Biçer yaptýðý araþtýrmada, Ýspanya, Ýtalya ve Amerika’da kimera kedisinden birer tane olduðunu, bu kedilerin 1 milyon 200 bin faný bulunduðunu belirterek, “Bunun adý 'Antikor' annesinin adý ise 'Pofidik', geçen kýþ annesini bir tatilci býrakýp gitmiþ, ben de annesine sahip çýktým. Doðum sýrasýnda annesine bir özel otel odasý ayarladým. 5 yavru doðurdu. Bir tanesini kaybettik. Üç yavrusu büyüdü. Yavrular 1 kiloya geldiklerinde bu kedimiz daha 250 gramdý. Annesi bunu emzirmedi. Doðal olarak yedirdim. Aþýlarýný yaptýrdým. Bu kediyi internette paylaþýnca bu hemen arayanlar oldu. Bunun kimera kedisi olduðunu mitolojide 'iki surat' olarak geçtiðini ve bu olayýn 100 milyonda bir olduðunu öðrendim. Kimera veya kimerizm genetik olarak 100 milyonda bir rastlanan farklý iki tür hücreden meydana gelen canlýlara denir. Anne karnýnda ikiz dünyaya gelmesi gerekirken ikiz döllenmiþ yumurta ya da embriyolar anne karnýnda birleþip tek bir fetüs haline gelirse buna kimer deniyor. Yani ben öyle þanslýyým ki þu an kedim 100 milyonda bir olan kimer kedisi doðurdu. Adýný da 'Antikor' koydum. Sosyal medyada paylaþýnca bana kedimi çok büyük rakamlara satmamý istediler. Ama ben kedimi satmayacaðým. Antikor’la yaþamaya devam edeceðim” dedi.

Antikor isimli kediyi gören Büyükeceli Mahallesi'ndeki tatilciler cep telefonlarýna sarýlarak kedinin görüntüsünü almak için birbirleriyle yarýþtýlar. Tatilciler hayatlarýnda böyle bir kediyi görmediklerini ve kendilerini çok þanslý hissettiklerini belirttiler.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

  • Gönderen : NEZAHAT - Tarih : 16/7/2021 - 16:58:42
    DOÐRU HABER YAPIN TÜRKÝYEDE ÝLK DEÐÝL BÝREBÝR AYNISI BENDE VAR


  HABERCÝ GAZETESÝ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCÝ SPOR
 


  BÝK ÝLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇÝ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARÞÝVÝ KÜNYE ÝLETÝÞÝM GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm haklarý saklýdýr. Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA