GÜLNAR’DA LAVANTA ÜRETİMİ ARTIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÜLNAR’DA LAVANTA ÜRETİMİ ARTIYOR


 

Mersin’in Gülnar ilçesinde, 2018 yılında yaklaşık 2 dönüm arazi üzerinde başlayan lavanta üretimi, yüksek getirisi ve bölgeye uyum sağlaması nedeniyle 100 kat artarak, bu yıl 150 dönüme ulaştı.

Turizmci İlhan Ulu’nun Gülnar’ın 1350 rakımlı Bardat Yaylasında kurduğu lavanta bahçeleri ziyaretçi akınına uğruyor.

Gülnar’ın 1350 rakımlı Bardat Yaylasında başlatılan bu proje, dalga dalga yöre halkına yayıldı ve şu anda yaklaşık 150 dönümlük bir alanda lavanta ekimi yapılıyor. Gülnar için önemli bir gelir kaynağı haline de gelen lavantalar şu sıralar yoğun ziyaretçi akınına uğruyor.

Projeyi geliştiren Gülnarlı turizmci İlhan Ulu, “2018 yılında başlattığımız bu proje hem görsel hem de ekonomik açıdan memleketimize önemli bir katkı sağlıyor. Şu ana kadar çevre il ve ilçelerden yoğun bir ilgi var. Bu nedenle lavanta bahçemizin çevresinde sayvant adını verdiğimiz bir evi restore ederek hizmete açtık. Burada ürünlerimizi sergiliyoruz. Ayrıca 3 bin yıl önce pekmez ve şarap üretimi gerçekleştirilen kaya evlerin peyzajını ve restorasyonunu yaparak turizme kazandırdık. Çevre il ve ilçelerden gelen ziyaretçilerimizin vakit geçirebileceği ve ihtiyaçlarını karşılayacağı sosyal alanlar oluşturduk” dedi.

İlk hasatlarının ekonomiye dönüştüğünü, lavantadan yağ, kolonya, krem ve sabun gibi ürünler elde ettiklerini söyleyen Ulu, “Ziyaretçilerimiz bu ürünleri restorasyonunu sonucunda lavantanın üretildiği bölgede corona virüs vakasına rastlanılmaması da ürünümüzü dönemsel sağlık şartları açısından ön planda tutuyor“ şeklinde konuştu.

İlhan Ulu, Gülnar Kaymakamlığı ve Gülnar Belediyesinin bu süreçte kendilerine uzman kadrolarıyla destek verdiğini ve projenin Gülnar genelinde yayılmasında önemli bir rol üstlendiğini söyledi. Lavantanın yaklaşık 45 gün görselliğini koruduğunu söyleyen Ulu, Mersinlileri Temmuz ve Ağustos aylarıyla sınırlı kalacak olan bu görsel güzelliği izlemeye ve gezmeye davet etti. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA