ELDE KALAN KURBAN NE OLACAK? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ELDE KALAN KURBAN NE OLACAK?


 

Kurban Bayramı öncesinde Et ve Süt Kurumu’nun besicilerin elinde kalan hayvanlarla ilgili açıklama yapması gerektiğini belirten Milletvekili Gökçel, “Maliyetler altında ezilen çiftçi satamadığı hayvanlar ile ikinci kez mağdur edilmemeli” diye konuştu.

Haber Merkezi

 

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi ve CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Kurban Bayramı öncesinde Et ve Süt Kurumu’nun satılamayan hayvanlarla ilgili alım açıklaması yapmasını istedi. Gökçel, “Besicilerimiz yüksek maliyetlerle üretimin devam etmesi için çabalıyorlar. Gıda krizinin yaşandığı pandemi sürecinde üretimin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha farkına vardık. Üreticimizin üretimine devam edebilmesi için satılamayan hayvanların Et ve Süt Kurumu tarafından canlı hayvanda büyükbaşta en az 25 TL, küçükbaşta ise 30 TL’den alımı yapılmalıdır” dedi.

Geçtiğimiz bayram sonrasında Et ve Süt Kurumu’nun alım açıklaması yaptığını hatırlatan Gökçel, besicileri memnun edecek bir fiyattan alım yapılmasının önemine değindi. Gökçel, “Geçtiğimiz yıl Et ve Süt Kurumu alım açıklaması yapmıştı. Ancak fiyatlar o kadar düşüktü ki üreticimiz hayvanını kesime gönderip göndermemekte karasız kaldı. Zarar etmeye devam etti. Fiyatın açıklanması kadar bunun sürdürülebilir bir fiyat olması, bir politika oluşturması gerekli” dedi.

Yem fiyatlarının son 1 yılda çok yüksek oranda arttığını belirten CHP’li Gökçel, “Son 1 yılda yem fiyatları yüzde 100 arttı. Ancak üretici ne sütte ne et fiyatlarına bunu yansıtamadı. Yem fiyatlarındaki kriz o kadar büyüdü ki üretici para kazanamaz, tüketici gıdaya erişemez hale geldi. Eğer kurban bayramında da üreticilerimiz gelir elde edemezse hayvancılıkta sorun büyür. Bu ithalat mantığıyla çözülecek bir mesele değil” diye konuştu. AKP iktidarının geçici çözümlerle ithalatla sektördeki sıkıntıları çözmeye çalıştığının altını çizen Gökçel, “AKP iktidara geldiğinden beri tarımı, hayvancılığı bitirme politikası izliyor. Biz sorunları anlattıkça onlar ithalat yaptı. Üretici kazanamıyor dedikçe üreticiye haciz gönderdiler. Krizden çıkışın çözümü tarım programlanmasıdır, üreticinin destelenmesidir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA