MERSİN TURUNCUDAN KURTULAMADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN TURUNCUDAN KURTULAMADI


 

Gizem EKİCİ 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca illere göre Türkiye’nin aşı tablosunu renkler açıkladı. Bakan Koca’nın açıkladığı verilere göre 18 yaş üstü nüfusun yüzde 63,5’i bir kere aşı olan Mersin turuncu kategoride kaldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 18 yaş üstü en az bir kere aşı olan illeri yüzdelik oranları ile açıkladı. Bakan Koca’nın twitter hesabından yaptığı açıklamada 18 yaş üstü nüfusu bir kere aşı olan Muğla yüzde 82.5’lik oranla Türkiye birincisi olarak mavi kategoride yer aldı. Muğla’yı yine mavi kategoride yer alan yüzde 76 ile Çanakkale, yüzde 75.8 ile Kırklareli ve yüzde 75.1 ile Edirne izledi.

Mersin ise tabloda yüzde 63.5 ile turuncu kategoride yer aldı. Mersin’in komşusu olan Antalya yüzde 65.5 ile sarı kategoride yer alırken Adana ise yüzde 58.2 ile turuncu kategoride bulunuyor. Mersin’in sarı kategoriye geçmesi için 18 yaş üstü nüfusunun en az yüzde 65’i, mavi kategoriye geçmesi için ise yüzde 75’i aşı olması gerekiyor.        


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA