BİLGİN YEŞİLBOĞAZ: “İHANETLER UNUTULMAZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİLGİN YEŞİLBOĞAZ: “İHANETLER UNUTULMAZ”


 

Mersin Barosu Başkanlığını 17 oyla kaybeden Bilgin Yeşilboğaz, Mersin Barosu seçimlerinin ülkenin sonucu en çok merak edilen seçimi olduğunu ifade ederek, “Seçimler kaybedilir- kazanılır. Ancak ihanetler unutulmaz ” dedi.

Haber Merkezi

 

Mersin Barosu Başkanlığı’nı 17 oyla rakibi Gazi Özdemir’e kaptıran mevcut başkan Bilgin Yeşilboğaz sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. 

Hukuka aykırı olarak ertelenen Mersin Barosu seçimlerini nihayet yaptıklarını anlatan Yeşilboğaz, seçimi 17 oyla kaybettiklerini ancak tüm kurullarda Önce Baro Platformu adaylarının çoğunlukla  yer aldığını söyledi.

 

“ÇITA DÜŞÜRÜLMEMELİ”

Seçime katılan,demokratik haklarını kullanan meslektaşlarıma teşekkür eden ve yeni seçilen Başkanı ve kurullara seçilen meslektaşlarımı tebrik eden Yeşilboğaz, “27 yıllık meslek yaşamımın neredeyse tamamını Mersin Barosunda, her biri çok değerli olan değişik kademelerde görev alarak geçirdim. Mersin Barosunun kadim geleneği olan, hukukun üstünlüğü, cumhuriyet, demokrasi, insan hakları, hayvan hakları, çevre hakkı, kadın ve çocuk hakları mücadelesinde yaptığı çalışmalarda ve mücadelede baromuzu hak ettiği yere getirdik. Türkiye de adından en çok söz edilen, sözüne, fikrine itibar edilen bir Mersin Barosu yarattık. Mersin Barosunun bu çıtasının düşürülmemesi gerekiyor” dedi.

 

“MERSİN’İN HİZMETİNDE BARO BIRAKTIK”

Geçirdikleri olağanüstü 3 yılda Mersin Barosunu kentin ve ülkenin merkezine oturttuklarını anlatan Yeşilboğaz, “Mersin’in hizmetinde olan bir baro bıraktık. Kentin her sorununda çözüme, mücadeleye katkı sunan, öncülük eden bir baro bıraktık. Ekip arkadaşlarım, seçim ekibimiz, önce baro platformu üyesi arkadaşlarımız, merkez ilçe ve diğer ilçelerimizdeki görünmez kahramanlarımız meslektaşlarım, bizler ve baromuz için bu süreçte çok emek sarfettiler, özveriyle büyük bir sorumluluk üstlendiler” diye konuştu.

 

“ÇIKARSIZ DOSTLUKLAR KURDUK”

Meslektaşları ile çok güzel , çıkarsız dostluklar ve  ilişkiler kurduklarını vurgulayan Yeşilboğaz şunları söyledi: “Kentimizdeki tüm STK, Oda ve Derneklerin hak mücadelesinde yalnız olmadıklarını hissettirdik. Seçim sürecimizde adlarını sayamayacağım (o kadar çok ki)  gerek şahsımı gerekse baromuzu sahiplenen, destek veren, günlerdir kamuoyunda varlığını yanımda hissettiren kent, emek, demokrasi bileşenleri sizlere de teşekkürlerimi bir borç bilirim. Dünden bu yana gerek Mersin’den, gerekse Türkiye’nin her yerinden sosyal medyadan verdiğiniz destek, yazılı ve sözlü mesajlarınız, aramalarınız, arayarak yanımda olduğunu belirten, emeğimizi takdir eden dostlarım, başkanlarım, meslektaşlarım hepinize ayrı ayrı müteşekkir olduğumu ifade etmek isterim.”

 

“KİŞİSEL HIRSLARI İÇİN KENTİN DEĞERLERİNE İHANET EDENLERLE KARŞILAŞTIK”

Mersin Barosu seçimleri, Türkiye’nin sonucu en çok merak edilen seçimi olduğuna dikkat çeken Yeşilboğaz şunları kaydetti: “Siyasi ahlakı, ilkeyi, inancı, duruşu bırakıp, kişisel hırs ve ikballeri için ülkenin ve kentin değerlerine ihanet edenlerle de karşılaştık. Seçimler kaybedilir- kazanılır. Ancak ihanetler unutulmaz. Verilen zararlar maalesef kişilerle sınırlı kalmıyor. Bu aynı zamanda ülkemizin neden bu halde olduğunun sorgulanması gereken en büyük sorunu ve gerçeğidir.

 

“KİMSEYE KIRGAN YADA KIZGIN DEĞİLİM”

Bunlarla yüzleşilmez, hesaplaşılmazsa bu kervan böyle yürümeye devam eder. Seçim sonuçları nedeni ile kırgın ve kızgın değilim. Yaptığım hizmetleri ve verdiğim emeği sadece mesleğim, meslektaşlarım için, hukukun üstünlüğü, adalet, bağımsız yargı, ülkemizin demokrasisi ve insan haklarına  inandığım için,  ideallerim için yaptım. Yapmaya da devam edeceğim. Hepinize bir kez daha destekleriniz ve dostluklarınız için teşekkür ediyorum. Mücadeleyi aynı kararlılıkla sizlerle birlikte sürdüreceğime söz veriyorum.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA