BİZ4FUN PROJESİ 3 BOYUTLU GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ OYUNU PİLOT ETKİNLİĞİ YAPILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİZ4FUN PROJESİ 3 BOYUTLU GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ OYUNU PİLOT ETKİNLİĞİ YAPILDI


 

Haber Merkezi

 

Uluslararası projeler ile bölgesel ve ulusal kalkınmaya destek olmak ve sivil toplum diyaloğu kurmak amacayla Mersin’de kurulan Akdeniz Naturel Yaşam Derneği (NATURELDER), bir Erasmus+ KA202 projesi olan Biz4Fun ile gençlere girişimcilik konusunda yardımcı oluyor.

NATURELDER’in de içerisinde bulunduğu 6 ülkeden 7 ortağın katılımı ile kurulan konsorsiyum tarafından Slovakya Ulusal Ajansına verilen ve kabul edilen 2018-1-SK01-KA202-046271 numaralı “Biz4Fun – Let’s have fun with the business start-up” projesi ile ülkemizde ve diğer ortak ülkelerdeki özellikle tecrübesiz gençlerin iş piyasasındaki rekabet gücü arttırılması amaçlanıyor.

Proje konsorsiyumu içerisinde Slovakyadan Nitra Ziraat Fakiltesi, Slovak Ticaret Ajansı, Romanyadan CTE, Avrupa Eğitim Merkezi Birliği, Çek Cumhuriyetinden Edu Consulting, z.u, Yunanistandan Patras Üniversitesi, İtalyadan Egina ve Türkiye’den de NATURELDER bulunuyor.

Konsorsiyum kurumları gençlerin çok çeşitli fikirlerinin olduğunu ancak cesaret, fon ve kapasite eksikliklerinden dolayı bu fikirlerini projelendiremediklerini düşünüyor. Biz4Fun projesi, gençlerin ekonomik bilgilerini genişleterek, girişimciliğin temellerini şekillendirerek, gençlere kendi kariyer yollarını bilinçli bir şekilde planlayabilme yeteneğini aktararak, finansal araçların bilgisindeki aksaklıkları azaltarak, başarılı bir iş örneği sunuyor.

Proje kapsamında geliştirilen 3 Boyutlu Girişimcilik Eğitimi Oyunu da bu amaca ulaşmada büyük önem taşıyor. Oyunu geliştirme sürecinin ardından Naturelder ekibi oyunun denenmesi ve geribildirimler almak için pilot etkinlik gerçekleştirdi. Pilot etkinliğe gençler ve akademisyenler büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık 35 katılımcı ile gerçekleştirilen etkinlik Koronavirüs önlemleri nedeniyle online olarak yapıldı.

Etkinlikte katılımcılara Biz4Fun projesi, projenin amaçları ve 3 Boyutlu Girişimcilik Eğitimi Oyunu tanıtıldı. Katılımcılar oyunu nasıl kuracaklarını ve nasıl oynayacaklarını, oyun içerisinde nasıl bilgiler edineceklerini ilk elden görmüş oldular.

Akdeniz Naturel Yaşam Derneği Başkanı Avni Taşyürek, “Oyunu geliştirmemiz neredeyse tamamlandı. Bu etkinlikte küçük sorunlarımızı gördük ve bunları düzelteceğiz. Gençlerimizin oyuna ilgisi gerçekten çok güzel. Bu ilgi projemizin amaçlarına ulaşma yolunda çok önemli. Gençlerimizin oyunumuzdan faydalanması ve genç girişimcilik ruhunu canlı tutmasını istiyoruz”dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA