YENİŞEHİR, 3,5 MİLYON TL BORÇLANACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YENİŞEHİR, 3,5 MİLYON TL BORÇLANACAK


 

Yenişehir Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e belediyeye ait iş ve işlemlerin yürütülebilmesi için yurtiçi bankalardan ve İller Bankası’ndan 3 milyon 500 bin liraya kadar borçlanma yetkisi verdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Yenişehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı ikinci toplantısı Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in Kıbrıs Türk Kültür Derneğinin, Barış ve Özgürlük  Bayramı onuruna düzenlediği yemeğe katılması nedeniyle meclise meclis başkanvekili Hasan Özcan başkanlık etti.

Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından önceki oturumun tutanak özeti onaylandı.

Meclisin ilk gündem maddesi Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in 3 milyon 500 bin lira borçlanma talebi oldu. 

Belediyeye ait  iş ve işlemlerin yürütülebilmesi için yurtiçi veya İller Bankasından iç borçlanma yapılabilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklife ait Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü.

Komisyonun oy birliği ile karar verdiği belediyeye ait işlemlerin yürütülebilmesi için yurt içi bankalardan ve iller bankalardan 3 milyon 500 bin liraya kadar iç borçlanma yapabilmesine, borçlanmanın zaman ve şartlarının belirlenmesi ile gerektiği takdirde teminat mektubu vermeye ve almaya, borçlanmanın teminatını teşkil etmek üzere temlik vermeye, kurum- kuruluşlar ile bankalar nezdinde her türlü işlemlerin yapılabilmesi için protokol yapmaya teminat ipotek vermeye belediye başkanı Abdullah Özyiğit’in yetkili kılınması teklifi mecliste de oy birliği ile kabul edildi.

 

TAŞ OCAĞI EYLEMİNE KATILMAYAN MECLİS ÜYELERİNİ ELEŞTİRDİ

Komisyonda oy birliği ile kabul edilen Avrupa Araştırmacılar Gecesi Sürdürülebilir Çevre ve İklim Değişikliği Uluslararası Bilim Festivali Projesi ile ilgili teklif mecliste de oy birliği ile kabul edildi.

Teklif ile ilgili söz alan CHP’li meclis üyesi Abdurrahman Yıldız, ülkenin, Mersin’in ve Yenişehir’in

çok ciddi bir ekolojik kriz ile karşı karşıya olduğunu ifade ederek iklim krizi ve çevre festivalinin isabetli olduğunu kaydetti. Özellikle Yenişehir İlçesinin son zamanlarda ekolojik meselelerden dolayı ciddi bir saldırıya maruz kaldığını vurgulayan Yıldız şunları söyledi: “Çarşamba günü Kayrakkeşli Köyünde idim. Meclis üyelerimizden hiçbiri yoktu. Taş ocağı yapılması ile ilgili ÇED toplantısı vardı. Yörüklerimiz köylülerimiz kendilerine sunulması ile yetinmiyor. Haklarını arama konusunda cevval bir eyleme giriştiler. Kayrakkeşli, Çukurkeşli, Aladağ  köylülerinin tamamı ÇED raporunun düzenleneceği alana gelmişlerdi. Orada ÇED için gelen görevlileri sahaya sokmadılar. Firma ÇED raporunu düzenleyemedi. Bu çevre felaketleri bölgemizde sürekli oluyor. Yenişehir’in 7-8 kırsal mahallesi var. Bu mahallelere bir saldırı var. Biz hatalı imar uygulamaları ile Yenişehir’in merkezini bitirdik şimdi de dağı taşı altın olan kırsal mahallelere saldırmaya başladık. Buna karşı başta belediye başkanımız olmak üzere bütün

meclis üyelerimizin duyarlı ve gözünün açık olması gerekir. Bir müddet sonra elimizde betonlardan ve yola dökülecek asfaltlardan başka bir şey kalmayacak. Sadece festivallerle değil fiili olarak köylülerin yanında olalım.”

 

YENİŞEHİR’E BALIK PAZARI YAPILACAK

Mecliste “Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı'nın imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklif ile mülkiyeti belediyeye ait olan  Menteş 17-J-I ve 17-J-II pafta, 8564 ada, 2 no’lu belediye hizmet alanına balık pazarı yapılması, yine mülkiyeti belediyemize ait Palmiye Mahallesi İsmet İnönü Bulvarı 18 L-2 paftada bulunan Pirireis Parkı projesi ile ilgili şartlı bağış teklifine ait Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonu ortak raporları oy birliği ile kabul edildi.

 

YURT FİYATI BELİRLENDİ

Yenişehir Meclisinde Mustafa Baysan Yüksek Öğretim Öğrenci Yurdunun 2021-2022 ücretleri de belirlenerek oy birliği ile onaylandı. Buna göre yurt ücreti şöyle oldu:  4 kişilik oda kahvaltı dahil yıllık 8 bin 500 lira, 3 kişilik oda kahvaltı dahil yıllık kişi başı 9 bin 500 TL, 1 kişilik oda kahvaltı dahil yıllık 20 bin TL, İstenildiği takdirde akşam yemeği ücreti yıllık 5 bin TL.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA