BİR KONUŞTU PİR KONUŞTU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİR KONUŞTU PİR KONUŞTU!


 

Akdeniz Belediye Meclisi’ne CHP’den seçilen ancak bir yıl sonra istifa eden ve bir kaç ay sonra buradan da istifa etmesi ile kent siyasetinin önemli ismi bağımsız meclis üyesi Süleyman Kahraman, adeta açtı ağzını yumdu gözünü! Akdeniz Belediyesi yönetimine doğru kararların arkasında durmak için kendisini feda ederek destek verdiğini söyleyen Kahraman, ancak “Her şey benim düşündüğüm gibi iyi niyetli ceyran etmiyor” diyerek, eleştirilerde bulundu.

HEDİYE EROĞLU

 

Geçen hafta yapılan tansiyonun yükseldiği Akdeniz Belediye Meclisinin Temmuz ayı meclis toplantısında tartışmalı isim Süleyman Kahraman’ın açıklamaları öne çıktı. 

Akdeniz Belediye Meclisi’ne CHP’den seçilen ancak bir yıl sonra istifa eden ve bir kaç ay sonra buradan da istifa etmesi ile kent siyasetinin önemli ismi bağımsız meclis üyesi Süleyman Kahraman, adeta açtı ağzını yumdu gözünü!

Akdeniz Belediyesi yönetimine doğru kararların arkasında durmak için kendisini feda ederek destek verdiğini söyleyen Kahraman, ancak “Her şey benim düşündüğüm gibi iyi niyetli ceyran etmiyor” diyerek, eleştirilerde bulundu.

 

“EMİR ALMADIM”

Akdeniz Belediyesi yönetiminin engellendiği iddialarına yönelik söz alan Kahraman, “Bir sene öncesine kadar oy birliğiyle alınan kararlar sonrasında benim desteğimle oy çokluğuyla geçti. Nitekim AVES’in talebine ilişkin oylamaya kadar. Bu şirket iş, inşat yapacaktı, kendi bünyesinde büyüyecek hatta belediyemizin bile borçlarını ödeyebilecek şekle gelecekti neredeyse. Bu şirkete karşı alınan karar oy çokluğuyla alındı. ‘Emir alındı’ deniliyor ama ben şahsen bağımsız bir meclis üyesi olarak hiçbir partinin şemsiyesi altında değilim.

 

“AKDENİZ İÇİN KENDİMİ FEDA ETTİM”

Siyasete girerken tek bir şey söyledim ve kendime de bunu ilke edindim; ‘doğruya doğru, yanlışa yanlış’ diyecektim. Buradaki çoğunluğa baktığımda Akdeniz Belediyesi yıllar sonra hükümet belediyesi oldu. Biz her zaman dedik ki, A veya B partisi değil, Mersin Büyükşehir bir hükümet partisine geçsin de hizmetten herkes yararlansın. Biz böyle olmasını istemezdik ama hükümet olmazsa bir şekilde önü kesiliyor belediyelerin. Hiçbir şekilde yatırım gelmiyor. 20 yıldır, AK Parti kurulduğundan beri benimseriz veya benimsemeyiz ne dedik; ‘keşke bir dönem AK Parti alsaydı da, keşke bir Konya, Ankara gibi olsaydı’ dedik. Ama genel olarak düşünmedik bunu. Genel anlamda hükümet olarak düşünmedik, belde olarak düşündük. Biz yerel siyaset yapıyoruz, genel siyaset yapmıyoruz. Yerel siyasette de ben kendimi feda ettim. ‘Akdeniz yıllar sonra bir hükümet partisine kavuştu, bende burada bir ön ayak olayım, kendi partim ile de bazı sorunlar yaşadım’ diyerek AK Parti’ye geçtim. AK Parti için geçmedim ben, meclis üyelerinin yanında söyledim; ‘sizin için buraya geçiyorum, Akdeniz’e hizmet edeceksiniz diye ben kendimi feda ediyorum, belki bazı hakaretlere, laflara maruz kalacağım ama sizden sadece vefa istiyorum, hiçbir şekilde maddi ve manevi hiçbir beklentim yok, Akdeniz için kendimi feda ediyorum’ dedim ve ettim. 

 

“HER ŞEY BENİM DÜŞÜNDÜĞÜM GİBİ İYİ NİYETLİ CEYRAN ETMİYOR”

Her şey benim düşündüğüm gibi iyi niyetli ceyran etmiyor. İnsanlarımız herkesi kendi gibi biliyor, görüyor, menfaatsiz hiçbir yere geçilmeyeceğini düşünüyor. Ben Allah’a şükürler olsun alnım ak, hiçbir zaman hiçbir yere menfaatle geçmedim. Nitekim ta ki Aves Dış Ticarete kadar. Aves konusunda ben size karşı çıktım çünkü bir şirkete yapacağımız kıyaktı, Akdeniz’de yaşayan insanlara avanta sağlamıyordu. Oy çokluğuyla Aves ile ilgili kararın geçirilmesine karşı çıktık ve siz bunu geri çektiniz. O zaman Ak Partili Arif Yücel de benden sonra bu konuya karşı çıkmış. Ben bağımsız üye olarak Akdeniz’in, halkın yararına ne var ise her zaman için Gültak olarak, ideolojik olarak, AK Parti, CHP, HDP olarak düşünmüyorum, Akdeniz için 3 sene boyunca yeter ki doğru kararlar getirin, ben buraya gövdemi koyarak size destek olurum demiyorum, Akdeniz halkına destek olurum. Çünkü siz hükümetsiniz şuan, hükümetin tüm güçlerini burada kullanırsınız. Şimdiye kadar hükümet olarak Akdeniz’e yaptıklarınız gerçekten yeterli mi bence yeterli değil. Hükümet olarak hizmete bu kadar aç kalmış Akdeniz ilçesine daha daha büyük, güzel şeyler yapabilirsiniz” diye konuştu.

 

“BİZ SİZİN HİZMETİNİZİ ENGELLEMEYECEĞİZ BAŞKANIM, YETER Kİ SİZ DOĞRU KARARLAR GETİRİN”

Türkiye’deki tüm belediyelerin, Tunceli’deki bir belediye gibi kendi ihalesini kendi yapmasını istediğini söyleyen Süleyman Kahraman, işlerin ihale edilmeden belediyeler bünyesinde yapılabileceğini kaydetti.

Süleyman Kahraman, “Ama maalesef ki göremiyoruz hep ihaleler ile yapılıyor. Halbuki bu kadar çalışan var, yüzlerce kişi çalışıyor. Kendi inşaatımızı kendimizde de yapabiliriz. her şeyimizi de kendimiz yapabiliriz. Akdeniz İmar İnşaat Şirketi’nin sermayesini 10 milyon TL arttırma talebi bana da mantıklı gelmiyor çünkü bizim de şirketimiz var. 10 milyon TL sermayeli değil ama milyon TL’lik iş yapıyoruz. Burada aramızda iş insanları, muhasebeciler var. 10 milyon TL olmadan şirketlerimizde yüzlerce milyonluk iş yapamıyor muyuz? Neden 10 milyon TL bedel koymamız gerekiyor? Neden kendi şirketimizde yapamıyoruz bunu? Her şey yapabiliriz. Yarın oraya giden halk bize soracak. İktidarı size muhalefeti bize verdiler. Bizim buradaki görevimiz sizin seçim zamanınızdaki vaatlerinizin yüzde kaçını gerçekleştirdiğinizi sormak. Yarın bir gün soracağız bunu. Yarın bir gün diyeceğiz ki, ‘1 liralık malzemeyi kaça aldınız, 75’e pazarlık ettiniz mi?’ diye soracağız. Halk bize muhalefet olarak bu görevi verdi. Halk, ‘Mustafa Gültak’a başkanlığı, size de muhalefet olarak denetleme görevi verdim’ diyor. Önünü tıkayın, kapatın demiyor. Bana gelecek hizmeti engellemeyin de diyor. Biz sizin hizmetinizi engellemeyeceğiz başkanım, yeter ki siz doğru kararlar getirin. Burada Tufan Nenni’nin dediği gibi kimseden emir almıyor, emirle hareket etmiyoruz. Halkın yararına ne var ise getirin biz onaylayalım diyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA