ŞAŞIRDIK MI? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞAŞIRDIK MI?


 

Yapımı yılan hikayesine dönen Çeşmeli-Taşucu Otoyolunun ihalesi yine ertelendi. 13 Temmuz’da yapılacağı duyurulan ihalenin tarihi bu defa 17 Ağustos olarak değiştirildi. Mersin Turizm Platformu Başkanı ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Numan Olcar, “Ben bu ihalenin ertelenmesine şaşırmıyorum. Ertelenmesine, iptal edilmesine şaşıran insanlara şaşırıyorum” dedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Özellikle yazın çekilmez hale gelen Silifke-Mersin arasındaki trafiği rahatlatması için sabırsızlıkla beklenen Çeşmeli-Taşucu Otoyolunun ihalesi yine ertelenme ile gündeme geldi.

Kentin doğudan batıya geçiş güzergâhındaki D400 karayolunun talebe karşılık vermemesi sonucu Çeşmeli’de sona eren otoban bağlantısının Taşucu’na kadar uzatılması vaatten öteye gidemiyor.

Geçen yıl Aralık ayında ihalesi yapılması gerekirken hiçbir firmanın teklif vermemesi üzerine akıbeti belirsiz bir hale gelen Çeşmeli– Taşucu Otoyol Projesi’nin ihalesi 13 Temmuz’a ertelenmişti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğünün konuya ilişkin Resmi Gazetedeki ilanına göre bu defa Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi'nin Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi Projesi işinin ihale tarihi 17 Ağustos olarak değiştirildi.

Yap-İşlet-Devret modeli ile yapılacak ihale kapalı teklif alma usulü ile yapılacak. Geçici teminat tutarı 25 milyon lira olan ihalenin saati 10.30 olarak açıklandı.

 

“ŞAŞIRTICI DEĞİL”

Mersin Turizm Platformu Başkanı ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Numan Olcar “İhalenin ertelenmesine değil ertelenmesine, iptal edilmesine şaşıran insanlara şaşırıyorum” dedi.

Bu durumun 2011 Çukurova Havaalanından beri yaşandığını ifade eden Olcar, “Mersin Serbest Bölgesi’nde, limanında, otobanında, turizm bölgesinde hepsinde yaşadığımız şeyler bunlar. Bunlarla ilgili söyleyenleri ciddiye almadığım için benim için şaşırtıcı olmuyor. Bununla ilgili olan odalar sivil toplum örgütlerinin bulunduğu yerden şakşaklaması ile olmuyor bu işler. Direnç göstermeleri lazım. Kentin bu konuda bir lobisi yok. Ortak bir kültürü yok olmayınca da ilan ettik diyorlar iptal ettik diyorlar. Böyle geçip gidiyor. Şimdi ağustos’a ertelerler o zaman gelince eylüle, ekime ertelerler. Bu iş böyle. Yada bir şirkete verilir o şirket bir ay içinde yeterliliği sağlayamaz yasak savdığı için biz bunu bir daha ihale ediyoruz derler” şeklinde konuştu.

 

“MERSİN SARI İNEĞİ ZAMANINDA VERDİ”

Mersin için 2023’ten önce bir şeylerin olabileceğini tahmin etmediğini ifade eden Olcar

“2023 seçimlerinden sonra bakacağız Mersin için bir şeyler yapılacak mı? Mersin bu konuda eskiden bir sarı inek meselesi vardı o sarı inek zamanında verildiği için Mersin için bir şeylerin yapılması öncelikli gözükmüyor. Başta turizm olmak üzere. Mersin’in önünde Anayasası var. Tarım, gıda, lojistik, turizm. Ya bunlardan önemlisi olur mu? Bunlardan sadece turizm 56 tane sektörü tetikliyor. Bu sektörleri alacaksın alt saçak sektörleri ile bütün bölge kalkınacak. Ama bunun lobisi oluşturulması lazım. Gelene ağam gidene paşam. Herkesi alkışlamalar. MESİAD’mış, MÜSİAD’mış. Her gelene her şey çok güzel elinize sağlık derseniz işte Mersin onun ceremesini çekiyor” ifadelerini kullandı.

 

“PLANSIZLIK, SAMİMİYETSİZLİK VAR”

Yıllardan Kızkalesi-Mersin arasında yaz aylarında yaşanan trafik yoğunluğa dikkat çeken Olcar, şunları söyledi: “Karayolları ne hikmetse bu mevsimlerde bakım ve tamir işleri yapıyor. Bu enteresan bir olay. Sen 45 dakikalık Kızkalesi’ne 2 buçuk saatte gidersen oraya doğru düzgün insan getiremezsin. Bu nedenle orada insanlar ekonomik olarak kaybeder. Bunların hepsinin altında plansızlık, günü kurtarmak ve samimiyetsizlik yatıyor.” 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA