“MERSİN’E ÖZEL ÖNLEM ALIN!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MERSİN’E ÖZEL ÖNLEM ALIN!”


 

Son günlerde Covid 19 vaka sayısının arttığı Mersin için Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen’den özel önlem alın çağırısı geldi. Antmen böyle gitmesi durumunda Eylül ayında vakaların pik yapabileceği uyarısında bulundu.

Hediye Eroğlu  

 

Son günlerde Mersin’de Covid-19 vaka sayısı artarken Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen turizm bölgeleri için özel alınması gerektiğini söyledi. Antmen, kentte Delta Varyantı’nın görüldüğü yönündeki söylentileri ve artan vakaların önüne geçilmesi için yapılması gerekenleri gazetemize anlattı.

 

“DELTA VARYANTINI SPEKÜLASYON OLARAK DUYDUK”

 Delta Varyantı’nı kentte sadece spekülasyon olarak duyduklarını ifade eden Antmen, “Sadece Delta Varyantı değil, Delta Plus Varyantınınında görüldüğünü Sağlık Bakanı bir ara açıklamıştı 3 tane Delta Plus Varyantı var onun bir tanesi İstanbul’da demiş diğer ikisini söylememişti. Onun birinin Mersin’de olduğuna dair spekülasyon var. Biz Tabip Odası olarak sadece spekülasyonları duyuyoruz. Resmi bir bilgi verilmiyor bize. Sağdan soldan duyduklarımızla, üyelerimizin bize yolladıkları bilgilerle ancak bir şey yapıyoruz. Şu ana kadar Delta Varyantı ya da Delta Plus Varyantını sadece spekülasyon olarak duyduk. Başka elimizde başka bilgi yok” dedi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin’de de vaka artışları olduğuna dikkat çeken Antmen, “Dikkat ederseniz 4 binlere kadar inen vaka sayıları yeniden 5 binlere kadar çıktı. Hatta 3 bin 800’ü görmüştüm ben. Önlemlerin birden bire bırakılması ile tekrar 5 binlere çıktı. Ölüm sayısı 40’ın altına hiç inmiyor. Yani önlemlerin tamamen kaldırılması açısından çok yanlış bir değerlendirme var. Bu çok yanlış. Ama bu pandemiden ziyade turizmle ilgili olduğunu biliyoruz. O nedenle de karşı çıkıyoruz. Daha önce yaptığımız basın açıklamalarında tedbiri elden bırakmamak gerektiğini dile getirip özellikle uyarmıştık. Bu sadece bireysel tedbirlerle olacak iş değil. O nedenle Sağlık Bakanlığı biraz daha makul yaklaşması lazım. Biraz da toplumu düşünerek yaklaşması lazım ama böyle bir şey görmüyoruz. Eylül’de tekrar bir pik olma olasılığını yüksek görüyoruz.” İfadelerini kullandı. 

 

“ÖNLEM ALINMAZSA EYLÜLDE PİK YAPABİLİR”

Aralarında Mersin’in de bulunduğu turizm bölgeleri için özel önlem alınması gerektiğini anlatan Antmen şunları söyledi: “Mersin ve diğer turizm bölgelerinde bir kere çok daha fazla test yapılması lazım. İkincisi özellikle turistik alanlarda mesafelerin yeterince korunması konusunda çok önemli tedbir alınması lazım. Şehri giriş çıkışlarda HES kodu sorgulamasının mutlaka yapılması lazım. Mersin ve tüm turistik bölgelere özel önlem alınması lazım. Minimum Eylül maksimum Ekim’de bir pik olma olasılığı çok yüksek. Virüs için kış mevsimi daha uygun bir ortam ama biz yazın önlemleri bırakıyoruz. Ne de olsa yaza girdik diye. Tedbirlerin bırakılması nedeniyle daha fazla artış olacak. Yoksa sıcaktan ya da soğuktan değil.”  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA