BARO’DA SEÇİM VAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BARO’DA SEÇİM VAR


 

Mevcut Başkan Bilgin Yeşilboğaz ile Gazi Özdemir’in yarıştığı İki gün sürecek Baro seçimleri bugün başlıyor. Seçim öncesi Başkan Yeşilboğaz, görev yaptığı süre içerisindeki kurul ve birim temsilcileri ile bir araya gelerek, teşekkür plaketi takdim etti.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Barosu’nda bugün başlayacak genel kurul maraton sonunda yeni yönetim seçilecek. Mevcut başkan Bilgin Yeşilboğaz ile Gazi Özdemir’in yarıştığı seçimlere ilginin yoğun olması bekleniyor. Yeşilboğaz, 2018 yılında seçildiği başkanlık görevinde 4 yıla yakın süre otururken Özdemir de yine son 5 yıldır çeşitli yönetimlerde görev alan isim olarak öne çıkıyor.

Baro Gökdelen Hizmet Biriminde yapılacak ve il genelinde görev yapan 2 bin 650 civarında avukatın oy kullanacağı seçimlerde  10 yönetim, 5 disiplin ve 3 denetleme kurulu ile yeni yasaya gör ede 3 de delege seçilecek.

 

EMEK VERENLER UNUTULMADI

Seçimler öncesi Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, 2018-2021 döneminde görev alan Mersin Barosu yönetim kurulu üyeleri, merkez, komisyon, kulüp başkanları ile denetleme kurulu, disiplin kurulu, Türkiye Barolar Birliği delegeleri ve staj eğitim merkezi temsilcilerine vermiş oldukları emeklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Mersin Tenis Kulübü’nde düzenlenen plaket töreninde yönetim ve tüm kurullarda görev alan meslektaşlarıyla bir araya gelen Yeşilboğaz, “Mersin Barosu, sizlerle büyük bir aile. Bu ülkenin sorunlarının çözümünde çok önemli rol oynayan değerli meslektaşlarımızsınız. Mersin Barosu’na 2018 tarihinde başkan olarak seçildiğim andan itibaren, Mersin Barosu’nu ilk kurulduğu andaki misyonuna döndürmek, mücadele ruhunu ortaya çıkarmak, ülkenin cumhuriyetine, demokrasisine, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne sahip çıkmak adına çok ciddi mücadeleler verdik.

 

“BU SÜREÇTEN ÇOK ÖNEMLİ KAZANIMLARLA ÇIKTIK”

Şu an Mersin Barosu hem yerelde, hem de ulusalda, hem de uluslararasında, dünyada adından söz ettiren çok önemli bir baro haline geldi. Mersin Barosu, barolar arasında her zaman için öncü, lider ve yol gösterici bir özelliğe kavuştu. Bunlar tabiki benim tek başıma yaptığım işler değil. Başta yönetim kurulu üyelerimiz olmak üzere tüm kurullarımızla, en önemlisi de, merkez ve komisyonlarımızla birlikte bu süreci üstlendik. Onlarla birlikte bu çok zorlu sürecin üstesinden gelebildik. Her birinizin yadsınamayacak görevi ve emeği, Mersin Barosu için, meslektaşlarımız için ve mesleğimizin geleceği için çok önemli. Emekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gerçekten çok önemli bir dönemde, çok önemli görev yaptınız. Ülkenin yargı sisteminin çöktüğü, çoklu baro sistemiyle barolarımızı parçalamaya çalıştıkları, ekonomik anlamda darboğaza girdiğimiz  ve tüm dünyayı saran pandeminin de tüm bunların üstüne tuz biber olduğu bir dönemde hepiniz çok önemli bir rol oynadınız. Bu süreçten çok önemli kazanımlarla çıktık.

 

“KADÜK OLDUK” TEPKİSİ

En önemli kazanımlarımız; çoklu baro yasası geçti ancak kadük oldu. Bundan sonra da yaşama imkanı yok. Biz Ankara’da mücadele ederken, direnirken, sizler de Mersin’de bize, baromuza, mesleğimize sahip çıktınız. İşte birliktelik buydu. Birlikte olduk, sesimizi birleştirdik. Daha gür çıkan sesimizle büyük bir başarıya imza attık. Bundan sonraki süreçte de, birlikte yok yürümek istiyoruz. Bir tek amacımız var. Bu ülkenin evrensel hukuk ilkeleri doğrultusunda Atatürk’ün dediği gibi; ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak. Muasır medeniyetlerin uygulamış olduğu evrensel hukuk ilkelerinin ülkemizde kaim olmasını sağlamak, çağdaş bir hukuk devleti olmasını sağlamak, hukukun üstünlüğünü, adaleti ve bu ülkede herkesin adalet önünde eşit olmasını sağlamak en önemli görevimiz. Bu uğurda birlikte mücadele edeceğimiz yol arkadaşlarımıza da şimdiden teşekkür ediyorum. Sizlerle birlikte olmak çok güzel. İyi ki Mersin Barosu var. İyi ki sizler varsınız” ifadesini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA