BELEDİYELERE SIĞINMA EVİ ÇAĞRISI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BELEDİYELERE SIĞINMA EVİ ÇAĞRISI


 

Mersin’de faaliyet gösteren Günebakan Kadın Derneği, “Yasalar Uygulansın, Kadın Danışma Merkezleri ve Kadın Sığınma Evleri Açılsın Projesi” kapsamında, kentin en işlek bölgelerinde stantlar açarak, belediyelerce Kadın Sığınma ve Danışma Merkezleri açılması için imza topladı.

HEDİYE EROĞLU

 

Hali hazırda halen devlet yönetiminde 2 ve Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 1 kadın sığınma evi Toroslar Belediyesi bünyesinde de bir kadın danışma merkezi bulunan Mersin’de, tüm belediyelerin kadın sığınma evi ve danışma merkezi açmasına yönelik çağrılar sürüyor.

2012 yılından bu yana belediyeler kanunu madde 14 de yer alan ‘’100.000 üzeri nüfuslu belediyeler sığınma evleri açar’’ maddesinin hayata geçirilmesi için mücadele eden Günebakan Kadın Derneği,bu kapsamda Sivil Toplum Destek Vakfı Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Fonu ve Turkey Mozaik Foundation eş finansmanı ile yürüttüğü “Yasalar Uygulansın, Kadın Danışma Merkezleri ve Kadın Sığınma Evleri Açılsın Projesi” kapsamında, kentin en işlek bölgelerinde stant açarak, belediyelerce Kadın Sığınma ve Danışma Merkezleri açılması için imza topladı.

 

“SEN DE İMZA VER”

Dernek üyeleri Peyruze Kafa, Zübeyde Akpınar, Derya Alpaslan, Serap Gürbüz, Zeynep Benli, Selma Zazıcı ve Yüksel Bademsoy’un görev aldığı stantta vatandaşlara konuyla ilgili bilgilendirme de yapıldı.

Dernek yetkilileri, “Yasalar uygulansın Kadın Danışma Merkezi ve Sığınma Evleri açılsın projesi kapsamında imza kampanyası yapıyoruz. 3 farklı noktada yürütülen imza kampanyamız çerçevesinde; belediyelerimizden sığınmaevi ve danışma merkezleri açması ve  kadınların güçlenmesine  ve toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamaya yönelik hizmetlerin artması ve iyileştirilmesi acil talebimizdir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA