“TASARRUF DEĞİL HABER ALMANIN ÖNÜNE GEÇME ÇABASI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TASARRUF DEĞİL HABER ALMANIN ÖNÜNE GEÇME ÇABASI”


 

DEVA Partisi İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu’ndan gazetecilerin tasarruf genelgesine tepkisine destek geldi: “Tasarruf değil haber almanın önüne geçme çabası”

Haber Merkezi

 

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Mersin İl Başkanı Cenk Cenkcimenoğlu, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kamu kurumları tarafından tasarruf adı altında basın organlarına yapılan bu uygulamanın,  basının görevini bağımsız bir şekilde ve kaygı duymaksızın yerine getirmesini engellediğini belirtti.

Başkan Cenkcimenoğlu , yaptığı basın açıklamasıyla kamuda tasarruf adı altında halkın haber alma özgürlüğünün tek güvencesi haline gelen yerel basına ceza verilmek istendiğini söyledi.

Cenkcimenoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Alınan bu tedbirlerin aktif olarak uygulanması durumunda başta Mersin’de bulunan yerel medya kuruluşları olmak üzere ülkemizin her yerinde görevini yapan birçok medya kuruluşu faaliyetlerini sonlandıracak, gazeteciler ve bağlı çalışanlar işsiz kalacaktır” diye konuştu.

DEVA Partisi olarak her zaman yerel medyanın güçlendirilmesi için yerel basının yanında olduklarını belirten Başkan Cenkcimenoğlu, “ Kamuda makam araçları saltanatı sürerken halkın, bağımsız kalabilmiş tek bilgi kaynağı olan yerel basın organlarının cezalandırılmasını kabul etmemiz mümkün değil.

Kamu vicdanında büyük yaralar açan kamuda lüks, gösteriş, israf ve savurganlığa son verecek, bina ve araç kiralamalarına, temsil ve tören harcamalarına sınırlama getirecek, bunların tekrarını engelleyecek mekanizmaları geliştirecek ve bu konularda kamuoyu denetimini teşvik edecek düzenlemeleri hayata geçireceğiz” dedi.

Basın İlan Kurumu’nun resmi ilân ve reklamları tüm basın kuruluşlarına adil ve şeffaf olarak, yerel medyayı da kapsayacak biçimde, dağıtmasını sağlayacağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA